Gică Contra

Postat la: 21.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Gică Contra

La cât se lăudase Miriuță, acum vreo săptămână, că va învinge Steaua în meciul de la Cluj, anume ca să scoată Viitorul campioană, nu mă îndoiesc că își dorea din toată inima. Dar cum socoteala de-acasă nu s-a potrivit cu cea de pe malul Someșului - meciul jucându-se de Sfintele Paști, când Gigi și-o fi înșirat la nesfârșit șiragul de mătănii - e musai să recunoaștem că în etapa asta s-au mai petrecut și alte câteva minuni.

Astra, bunăoară, i-a umilit pe craiovenii lui Mulțescu, obținând prima victorie din play-off, parcă anume pentru a-l răzbuna pe nefericitul Șumudică, chiar în momentul când s-a dus vestea că patronul giurgiuvenilor a avut o cină de taină cu Edy Iordănescu, adică viitorul antrenor al Astrei. Marea surpriză a rundei s-a consumat, totuși, la București, unde dinamoviștii au ținut probabil să ilustreze pe terenul din Ștefan cel Mare expresia...Gică Contra, învingând Viitorul cu 2-1! E adevărat că lui Hagi i-a lipsit de astă dată tocmai căpitanul Benzar dar, în același timp, nu poate nega nimeni că, așa cum am mai semnalat recent, Cosmin Contra a înviat din morți, realmente, oastea câinilor roșii. Așa se face că, de-acum, chiar dacă steliștii au mai cucerit un punct la Cluj, distanțându-se la trei de Viitorul, Dinamo e intrată efectiv în cursa pentru titlu !

Finalul rămâne, deci, cețos, cu atât mai mult cu cât niciuna dintre aceste trei aspirante nu se poate amăgi cu ideea că ar beneficia de o traiectorie fără piedici. Dimpotrivă! Steaua (FCSB) va juca, duminică, exact cu Viitorul, după care o așteaptă marele derby cu Dinamo. Descumpănit de scatoalca pe care i-a tras-o Contra, Gică Hagi nu se dă bătut nici pe departe și declară, arțăgos, că totul se joacă în continuare, ceea ce e perfect adevărat, mândrindu-se în același timp și pe bună dreptate cu tot ce a realizat echipa sa în actualul campionat. Dar miraculosul Contra ce mai speră, în ultimele patru etape ale play-off-ului? Monument de bun simț și de modestie, antrenorul dinamoviștilor recunoaște că, deocamdată, țintește doar la locul secund. Deși mărturisirea lui pare să fi fost influențată și de declarația lui Hanca:"Ne gândim la locul 2. Am mai vorbit noi odată de Champions League și s-a ales praful!" Gândire corectă, având în vedere că, pe lângă derby-ul cu Steaua, dinamoviștii vor mai avea de furcă, în ultimele runde, cu echipele din zona perfidă: CSU Craiova, CFR Cluj și Astra.

V-ați putea încumeta la un pronostic, în această ordine triplă, în care FCSB are 37 de puncte, Viitorul - 34 și Dinamo - 32? Riscant, extrem de riscant! E limpede că ofensiva generală e îndreptată contra formaţiei lui Reghe, dar nu numai pentru că e în fruntea topului, ci și sau mai ales din cauză că Gigi continuă cu succes procesul de vânzare-cumpărare, care asigură echipei confortul zilei de azi și garanția zilei de mâine. Cât e de corect, până la urmă, că bugetul echipelor dă și ordinea în campionat e însă o problemă care nu ține de morală, sau ține de morala împământenită a fotbalului, de la noi și de aiurea! De-aceea pierd teren și Viitorul lui Gică Hagi, și Clujul lui Miriuță, ca să nu mai vorbesc și de Astra lui Șumudică. Cum, tot în spiritul moralei fotbalului, Negoiță și Mutu trebuie să bage adânc mâna în buzunar ca să-l poată păstra pe Contra, iar Burleanu și slujbașii săi de la FRF să priceapă că, fără a folosi banii federației pentru susținerea cluburilor, în loc să-i arunce aiurea, în conturile lui Christoph Daum, fotbalul românesc va continua să sufere!

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

loading...
PUTETI CITI SI...