Firea și-a asigurat un nou mandat de primar al Bucureștiului. Cum îl distruge pe Dragnea

Postat la: 12.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Firea și-a asigurat un nou mandat de primar al Bucureștiului. Cum îl distruge pe Dragnea

Pe zi ce trece, devine clar pentru toată lumea că Gabriela Firea se pricepe de minune să-l calce pe cap pe Liviu Dragnea. Și-l strivește zilnic, nenică, șterge cu el pe jos de-i sare mustața!

Urmarea? Dragnea - care, întreaga sa viață, a băgat la înaintare fuste păpușate și oameni aserviți, fiindcă nu-l caracterizează curajul (nu, nici pe departe!), ci doar mazilirile aranjate cu mâinile altora - nu mai știe în ce gaură de șarpe să se pitească! Nu-i genul lui să se bată în câmp deschis, cu toate cărțile pe masă. Haideți să fim serioși... Liviu Dragnea preferă vendetele subterane, nu argumentele sau lupta cu arme egale, în văzul întregii cetăți. Valeriu Zgonea, Victor Ponta și Mihai Chirica au simțit-o pe pielea lor, cu vârf și îndesat.

Ei bine, cu Gabriela Firea nu-i merg deloc manevrele astea! Spre deosebire de cei amintiți mai sus (mulți alți PSD-iști pur-sânge au fost marginalizați și epurați programatic, la ordinele capriciosului șef absolut), primarul Bucureștiului înțelege (ca vechi jurnalist, dar și ca om care știe prea bine ce-i poate pielea lui Dragnea) că singura soluție câștigătoare este să joace totul pe cartea războiului. Acuzația publică și constantă este cea mai bună apărare într-o bătălie pe viață și pe moarte cu șeful PSD.

La rându-i, sunt convinsă că Dragnea (și consilierii săi) sunt conștienți că, dacă o exclud din PSD, îi fac cadou Gabrielei Firea un nou mandat de primar al Capitalei - și nu oricum, ci pe o tavă de aur! Vă amintesc că Sorin Oprescu a candidat de nu mai puțin de două ori, fără succes, la Primăria Bucureștiului, dar a câștigat fără probleme în momentul când și-a regizat plecarea din PSD, jucând totul pe cartea așa-zisei independențe. Numai că, de data aceasta, Firea ar fi independentă pe bune, având în vedere războiul total cu Dragnea, ea nu are nevoie de vreo regie, iar asta se va consemna la urne, dacă lucrurile vor comporta o astfel de turnură.

Firește, pe Dragnea nu-l interesează absolut deloc aceste evidențe expuse de mine - evidențe care certifică faptul că PSD ar pierde enorm dacă Firea (cel mai bine cotat lider social-democrat în toate sondajele de opinie!) ar fi exclusă - fiindcă e disperat să-și salveze libertatea, averea și cariera (cred că asta-i ordinea corectă).

Binomului Liviu Dragnea-Carmen Dan nu-i va merge deloc, vă asigur, nici cu prefectul Bucureștiului, Speranța Cliseru, care este un adevărat profesionist și care nu a făcut altceva decât să spună adevărul despre gravele violențe săvârșite pe 10 August, în Piața Victoriei, demantelând astfel minciunile evidente emise de ministrul Internelor.  Pe bune, eu chiar nu cred că Dragnea va reuși să supraviețuiască Uraganului Firea. Se anunță o toamnă teribil de furtunoasă!

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...