Executarea lui Adrian Năstase

Postat la: 14.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Executarea lui Adrian Năstase

La început a fost unul. Numit Traian Băsescu. Și ajuns președinte. Apoi, încă doi. George Maior, șeful SRI, și Florian Coldea, adjunctul acestuia. Abia apoi s-a strâns mai mulți. Procurori și judecători. Și l-au executat pe Adrian Năstase. Acum aflăm cum au procedat.

Elena Udrea s-a scăpat. Intenționat sau neintenționat. Încercând totuși să-l protejeze pe Traian Băsescu, i-a dat în gât pe George Maior și pe Florian Coldea. Iar condamnarea lui Năstase și a tuturor celorlalte victime colaterale începe să se vadă în toată grozăvia acestei mașinațiuni. Să o luăm metodic.

Traian Băsescu a fost contracandidatul lui Adrian Năstase și a câștigat alegerile la mustață. Dacă le-o fi câștigat. Dacă nu care cumva și-au vârât și aici serviciile coada. Române și străine. Cum a câștigat, nu mai e important pentru moment. În schimb, e important ce a spus după ce a câștigat.

Într-o declarație publică, Traian Băsescu a anunțat ce urmează. A spus, textual, că îl va pune pe Năstase pe bordură și îl va călca pe cap. Despre acest episod, Udrea nu vorbește. Nici despre detaliul că ordinele veneau chiar de la Băsescu, al cărui consilier era chiar distinsa doamnă. În schimb, ne spune altceva. Și anume ce a discutat cu George Maior. Înainte sau după executarea lui Năstase. Sau și înainte și după? Nu e prea clar.

Doamna Elena Udrea, din Costa Rica, se confesează. Încercând să arate pisica cui trebuie.

Înainte de condamnarea sa, Adrian Năstase s-a dus la George Maior. Acolo, la SRI, s-a petrecut ceea ce Elena Udrea mărturisește că i-ar fi spus șeful instituției. Și anume că Năstase i-a pus în mână un bilețel cu lista judecătorilor din complet. Reclamând faptul că se fac presiuni asupra acestora. În scopul condamnării sale la închisoare. Și a tuturor celorlalți din așa-zisul grup criminal organizat. Și l-a rugat să încerce cumva să oprească aceast mizerie, constând în influențarea magistraților. E plauzibil. Jurist versat, Năstase știa foarte bine cum merge treaba. Și avea și relații cu unii dintre foștii săi colegi. Sau studenți. În plus, să ne amintim. George Maior venea de la PSD. Partid pe care Năstase îl condusese. Cum spuneam, nu e clar dacă Maior i-a relatat de două ori sau o singură dată acest episod. Cu tot ceea ce urmează. Dar ajunge și o dată.

Elena Udrea ne spune că i-ar fi spus Maior că respectivul bilețel ar fi ajuns pe mâna lui Coldea. Probabil că nu a zburat. E de presupus că i l-a dat chiar șeful instituției. Însoțind gestul cu sarcini precise. Iar Coldea ce a făcut? A exercitat presiuni asupra completului de judecată. Nu pentru a demonta cea mai mare făcătură penală de până atunci. Ci pentru a obține executarea fostului premier. Ceea ce s-a și întâmplat.

Mai relatează Elena Udrea și că unele dintre aceste informații legate de presunile exercitate asupra judecărilor și de faptul că verdictul se dăduse înainte și în altă parte, i-a fost confirmat și de Sofica Dumitrașcu, la acea dată judecător la Înalta Curte. Sofica Dumitrașcu i-a mai făcut mărturisiri asemănătoare și rudei sale apropiate, Gigi Becali. Înainte de a trece la cele veșnice.

Așadar, din nou, într-o murdărie fără seamăn, într-un caz scandalos, care a făcut turul mapamondului, ne întâlnim cu aceleași personaje sinistre. George Maior este bine merci cel mai important ambasador al României și trăiește într-o reședință ultra-luxoasă la Washington. Adjunctul său, generalul Florian Coldea, este plătit din banii SRI, umblă cu mașina și cu telefonul instituției și predă cursuri de etică. Punând umărul la formarea viitoarelor eșaloane ale Securității. Traian Băsescu e lider politic și se pregătește ca, din spatele lui Siegfried Vasilică Mureșan, să preia șefia PNL. Iar doamna Elena Udrea s-a auto-exilat în Costa Rica. Ceilalți actori ai simulacrului de anchetă și de proces au făcut bine merci pușcărie, iar acum încearcă din răsputeri să-și dreagă oasele.

Sorin Rosca Stănescu

loading...
PUTETI CITI SI...