E clar: Iohannis nu se dezice de Kovesi. Care vor fi implicațiile

Postat la: 06.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

E clar: Iohannis nu se dezice de Kovesi. Care vor fi implicațiile

E mai mult decât evident: președintele Klaus Iohannis va face totul pentru a amâna și pentru a boicota controversata decizie a CCR referitoare la obligativitatea revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. În cuvinte puține - care vor deveni multe, după oficializarea motivarii CCR -, șeful statului a accentuat faptul că va respecta Constituția, litera și spiritul acesteia, dar a lăsat să se înțeleagă că judecătorii Curții și-au depășit atribuțiile. Adică, reiese de aici, a respecta Constituția nu este același lucru cu a respecta întocmai decizia CCR.

Atitudinea adoptată de Klaus Iohannis trimite în derizoriu, fără drept la replică, toate scenariile conspiraționiste fluturate de "jurnaliștii" PSD-ALDE care s-au grăbit să susțină că, vezi Doamne, Kovesi va fi sacrificată din exteriorul țării din pricina unei... repoziționări de politică externă a României. Doar moș gerilă mai lipsea din scenariul ăsta balivernic parcă desprins dintr-un film moscovit! Faptul că Iohannis se pregătește să facă zid în fața șefei DNA, în această situație de-a dreptul imposibilă girată de Valer Dorneanu & Co, în conformitate cu cele mai umede fantezii ale coaliției PSD-ALDE, certifică faptul că șefa DNA beneficiază, în continuare, de sprijinul SUA și a celor mai importante state din Uniunea Europeană.

Dacă e așa, veți întreba, de ce Ambasada SUA tace, la fel ca și celelalte ambasade atât de vocale în trecut? De ce nu sunt emise puncte de vedere tăioase la nivelul Bruxelles-ului? În primul rând, nu cred că este vorba despre tăcere, ci despre analiză unei situații șocante pe care europenii au mai întâlnit-o numai în Balcani, în zonele în care rușii își fac jocurile. În al doilea rând, cred că atmosfera se va schimba la modul diametral, extrem de rapid, în momentul în care va fi oficializată motivarea deciziei CCR și când își va etala Iohannis primele mișcări.

Să nu uităm că o veritabilă explozie s-ar putea produce vineri, dacă Liviu Dragnea va fi condamnat la închisoare cu executare, fie și în primă instanță, în Dosarul Bombonica. Dovadă că leșinat de spaimă, teleormăneanul forțează un miting PSD-ALDE în Capitală. Tot ce sper este ca Bucureștiul să nu fie transformat într-o Căcâna națională...

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...