Dragnea și Tăriceanu au fost făcuți K.O. la Strasbourg! Implicațiile

Postat la: 03.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Dragnea și Tăriceanu au fost făcuți K.O. la Strasbourg! Implicațiile

Un veritabil tsunami s-a spart cu zgomot, via Strasbourg, direct în capul puterii de la București: prim-vicepreședintele Comisiei Europene - l-am numit pe Frans Timmermans - a anunțat că ar putea chema în instanță Guvernul României, dacă acesta va continua derapajele la adresa Justiției și a statului de drept! Un avertisment mai grav nici n-ar fi putut lansa Timmermans.

Gravele violențe săvârșite pe 10 august, în Piața Victoriei - la comandă politică și cu largul concurs al Jandarmeriei - au reprezentat, în realitate, picătura care a umplut paharul oficialilor Uniunii Europene. Să servești baliverna unei așa-zise tentative de lovitură de stat chiar în plenul Parlamentului European înseamnă să insulți inteligența unor oameni care nu vor tolera astfel de vagabonțeli însăilate cu sfoară roșie. Europa civilizată știe și vede adevărul.

În aceste condiții, impunerea tenebroasei OUG vizând amnistia și grațierea - dezideratul urmărit cu ardoare de Dragnea - devine mult, mult mai dificil de atins decât până acum. Țara noastră nu numai că se află sub lupa Uniunii Europene, dar va rămâne așa pentru o lungă perioadă - să nu uităm că președinția românească a Consiliului UE se va derula pe o perioadă de șase luni, până în vara anului viitor, iar Liviu Dragnea riscă o condamnare definitivă la închisoare chiar în decembrie-ianuarie, având în vedere că primul termen bate la ușă.

Ce-i drept, Gabriela Firea știa prea bine ce spunea, în urmă cu câteva săptămâni, când a anunțat că, din pricina lui Liviu Dragnea, România va fi pusă la zid în cardul Uniunii Europene. De altfel, Firea a transmis mesajul comisarului Corina Crețu, care știe prea bine că derapajele coaliției PSD-ALDE nu vor fi trecute cu vederea la Bruxelles.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...