Dragnea a transformat România într-o țară iliberală!

Postat la: 14.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Dragnea a transformat România într-o țară iliberală!

Extrem de dura rezoluția adoptată marți de Parlamentul European, în plenul de la Strasbourg, oficializează faptul că România este o țară iliberală.

Firește, tiparul iliberal - exportat din Europa Centrală și Europa de Est, după ce a fost brevetat de Vladimir Putin, tocmai pentru a specula breșele ivite în sânul Uniunii Europene - este asezonat din plin cu aspecte de-a dreptul dâmbovițene. Din fericire pentru noi, cei care apreciem Vestul și angajamentele României în cadrul UE și NATO, șeful PSD-ist Liviu Dragnea nu are puterea unui Kaczynski, Orban sau Erdogan, fiind doar o caricatură a acestora.

În realitate, Dragnea nu-și asumă oficial nimic din ceea ce impune, fuge ca de tămâie de orice responsabilitate și se pitește în spatele oamenilor de casă. E motivul pentru care "iliberalismul" teleormăneanului se va sfârși la fel de prompt cum a început: la tribunal, cu prilejul verdictului definitiv în dosarul angajărilor fictive.

Rezoluția Parlamentului European condamnă în termeni duri atât așa-zisa reformă în Justiție, cât și măcelul săvârșit în Piața Victoriei, pe 10 august, măcel pe care Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au găsit de cuviință să-l prezinte drept... o tentativă violentă de lovitură de stat!

Rezoluția este dublată de nimicitorul Raport MCV, care avertizează că România a înregistrat regrese majore în domeniul Justiției, Comisia Europeană solicitând suspendarea procedurilor vizând numirea și revocarea procurorilor șefi. "Raportul de evaluare din ianuarie 2017 a fost permanent condiţionat de evitarea măsurilor negative care pot genera dubii asupra progreselor înregistrate în ultimii zece ani. Intrarea în vigoare a legilor justiţiei, presiunile asupra independenţei justiţiei în general, în special asupra Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), şi alte măsuri care subminează combaterea corupţiei au generat regrese ori semne de întrebare privind ireversibilitatea progreselor", se arată în raportul elaborat de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

De asemenea, oficialii Comisiei Europene solicită parafarea unui angajament pentru garantarea independenței Justiției. "Drept rezultat, cele 12 recomandări formulate în raportul din 2017 nu mai sunt suficiente pentru oprirea monitorizării în cadrul MCV, aşa cum fixase obiectivul preşedintele CE, Jean-Claude Juncker. Este necesar ca principalele instituţii din România să demonstreze un angajament clar în favoarea independenţei justiţiei şi combaterii corupţiei, acestea fiind elemente-cheie indispensabile; de asemenea, este necesară restabilirea garanţiilor şi sistemului de control şi echilibru la nivel naţional, pentru a acţiona când există riscul regreselor", precizează Comisia Europeană. Urmează vremuri de coșmar pentru România, dacă Liviu Dragnea și acoliții săi nu vor da înapoi în ceea ce privește mutilarea Justiției.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...