Disperarea lui Dragnea. Șeful PSD vrea să scape de pușcărie prin OUG!

Postat la: 18.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Disperarea lui Dragnea. Șeful PSD vrea să scape de pușcărie prin OUG!

Așa cum am preconizat încă din urmă cu două săptămâni, într-un editorial dedicat acestei problematici care tulbură apele coaliției de guvernare, iată că liderul ALDE - l-am numit pe Călin Popescu Tăriceanu - l-a dezumflat pe "aliatul" său conjunctural, dublul condamnat Liviu Dragnea, în ceea ce privește presiunile exercitate de acesta din urmă în vederea adoptării unei Ordonanțe de Urgență vizând grațierea și amnistia. În fapt, o manevră imundă care l-ar fi salvat pe teleormănean de spectrul unei apropiate condamnări cu executare în dosarul angajărilor fictive.

Deosebit de interesant este că Tăriceanu s-a opus, în termeni vehemenți, și celuilalt proiect drag lui Dragnea - la eventuala suspendare a președintelui Klaus Iohannis mă refer, firește -, despre care a tot reiterat, de-a lungul ultimelor zile, faptul că "nu există un motiv constituțional solid" pentru demararea unei astfel de proceduri extreme. Ceea ce înseamnă că, recent achitat în dosarul în care procurorii DNA îl acuzaseră de mărturie mincinoasă, Tăriceanu nu se mai confruntă, nici pe departe, cu problemele lui Dragnea, care riscă, în cel mult un an, să rămână fără libertate și carieră.

Și problemele lui Dragnea abia încep, căci, dacă instanța de apel îi va menține condamnarea cu executare din primă instanță (trei ani și șase luni nu-s de ici, de colo!), va fi puțin probabil să supraviețuiască talazului Tel Drum, care deja se rostogolește spre teleormănean, din ce în ce mai amenințător. Nu în ultimul rând, la aceste probleme se audaugă și recentele solicitări ale procurorilor DNA de redeschidere a două dosare mai vechi care-l țintesc.

Așadar, disperarea lui Dragnea se vede și de pe Lună! În această ordine de idei, dacă joi vom scăpa de o nouă infamă Ordonanță de Urgență menită salvării șefului de partid, Liviu Dragnea, asta nu înseamnă că vom scăpa și la toamnă, odată cu începerea noii sesiuni parlamentare. La o adică, dacă necesitățile personale i-o vor impune, Liviu Dragnea s-ar putea juca de-a Ordonanța și în lipsa lui Tăriceanu, pe a cărei alianță nu mai mizează de mult timp, și chiar și în lipsa ministrului Justiției, Tudorel "Gargamel" Toader, dacă un alt ministru - bunăoară, cel de Interne - s-ar erija în inițiator și semnatar al unei eventuale Ordonanțe vizând grațierea și amnistia.

Nu subestimați disperarea lui Liviu Dragnea. Este în stare de orice pentru a-și asigura libertatea, averea și cariera. Totul se joacă.

Simona Man

 

loading...
PUTETI CITI SI...