De Dăncilă să n-aveți milă!

Postat la: 31.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

De Dăncilă să n-aveți milă!

Ultimul banc. VV Dancilă se intilneste cu prințul Charles care o întreabă care este capitala Marii Britanii ? VV Dăncilă il privește lung și zice - Mările nu au capitală!? Vedeți că știu?

Despre VV Dăncilă se presupune că ar fi prim ministru al României. A avut cea mai neagră săptămînă. Nu a trecut zi de la Dumnezeu să nu comită o gafă, una mai tare decît cealaltă. Nu s-a stins ecoul uneia și a apărut alta pe agențiile de presă. Sunt gafe care țin de repertoriul lui Gîgă. Ziarele publică în zilele bacalaureatului asemenea perle din partera liceenilor. Totuși d-na respectivă rămîne senină. Folosește tot felul de subtergufii pentru a ieși din situație, dar lucrurile rămîn așa cum au căzut.

E mai jos în comparație cu Elena Ceaușescu „savant de renume mondial"- chiar dacă era analfabetă și nu citise nimic în viața ei. Tradiția a rămas. Garniturii din jurul tovarășei - formată din Suzana Gâdea, Maria Bobu, Maria Ciobanu, Tamara Dobrin, Ana Mureșan - i-a făcut loc alta. Avem azi o gardă ieșită din tranziția de la comunism la capitalism, de aceeași extracție și calitate - Rovana Plumb, Carmen Dan, Gabriela Vrânceanu Firea, Lia Olguta Vasilescu, Shevil Shaideh, etc. O să ne transformăm într-o nație de misogini cu asemenea exemple.

Ideea lui Dragnea nu e rea - femeia să aibă aceleași drepturi cu bărbații, să nu mai fie discriminate, să aibă acces la funcții. Corect! Dar sub acest pretext străveziu Liviu Dragnea și-a împins in față favoritele, nu pe criteriul feminitații lor ci al incapacitatii și al docilității. Se așteaptă de la ele mai puțină concurență față de șeful suprem PSD - în raport cu bărbații, firește.

Povestea că PSD ar incuraja femeile să ajungă sus este doar o poveste. E de fapt un joc de putere. Evident VV Dăncilă e incapabilă să fie premier. A ajuns eroina bancurilor cotidiene ale românilor care nu mai au niciun respect, nici pentru persoana primu-ministrului, așa cum ar fi normal, nici pentru funcție. Cum a ajuns europarlamentar este un mare mister. Cert este că acolo nu s-a ilustrat în 8 ani prin nimic. Nimeni nu i-a auzit gurița. Nu știe nicio limbă străină. Dar nu vorbeste bine nici românește. VV Dăncila nu poate reprezenta o țară ca România nicăieri, nici la Disneyland. E un pericol public. I-a măsurat cineva IG-ul ? Dar cunoștintele. Studiile ei sunt foarte îndoielnice, asta e cert.

Această impostură spune multe. Antiselecția la nivel de elite, pînă la vîrf, este mai clară ca niciodată. Pînă în 1989 credeam că dictatura favorizează fenomenul - de a cultiva proști și incapabili în funcții de conducere. Avem acum exemplul că merge perfect și într-o democrație. Clanul, gașca, clientelismul sunt cauza. Persoanaje ca VV Dăncilă livrează șefilor lor vasalitate deplină si subordonare fără sincope.

Scoateți-o pe VV Dăncilă din Palatul Victoria măcar pentru a ieși un ceas mai devreme din penibil. Pînă la 1 ianuarie 2019 ar trebui să se petreacă fericitul eveniment. Să nu ajungă Europa să rîdă de noi. Atît am de spus.

Stelian Tanase

loading...
PUTETI CITI SI...