De ce se iubește Dragnea cu Viktor Orban

Postat la: 07.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

De ce se iubește Dragnea cu Viktor Orban

Liviu Dragnea are o relație din ce în ce mai strânsă cu premierul Ungariei, Viktor Orban. Dacă în spațiul public au tot apărut (de-a lungul ultimelor luni) informații referitoare la desele convorbiri telefonice dintre cei doi, acum totul capătă o formă oficială.

În urma unei întâlniri cu ministrul de Externe al Ungariei, șeful PSD a anunțat, ieri, că a primit o invitație, din postura de președinte de partid, să aibă o întâlnire cu Viktor Orban. "Domnul ministru mi-a trasmis invitația premierului Orban, în calitate de președinte de partid, să ne vedem. Eu i-am spus că o să transmit astăzi, mâine care ar putea fi câteva date posibile, ca să aprofundăm discuțiile care au avut loc astăzi", s-a lăudat Liviu Dragnea. Care să fie, oare, adevăratele mize ale acestei povești de iubire care explodează în plin an Centenar?

În primul rând, demersul modificarii Legilor Justiției îl "condamnă" pe Dragnea să facă multiple concesii în relația cu Ungaria (și așa tensionată din punct de vedere diplomatic, după scandalul "fluturării ungurilor"!), cu scopul de a atrage susținerea lui Viktor Orban în perspectiva viitoarelor sancțiuni pe care - nu este o glumă! - Bruxelles-ul le-ar putea aloca (la fel ca și în cazul Poloniei) României. Polonia - membră a Grupului de la Visegrad - va beneficia de abținerea Ungariei, în cadrul votului privitor la viitoarele sancțiuni, ceea ce oferă cel puțin o gură mare de oxigen guvernului de la Varșovia. Un "favor" similar încearcă să obțină și Dragnea.

Pe de altă parte, apropierea lui Dragnea de Viktor Orban poate fi înțeleasă și în logica apropierii interesate PSD-UDMR. Să nu uităm că, în ultimii doi ani, presa a susținut în repetate rânduri că FIDESZ (partidul de guvernământ condus de Orban) a finanțat din plin UDMR. De asemenea, FIDESZ s-a implicat în mod activ în demersul cetățenilor maghiari din România de redobândire a cetățeniei, asigurându-și în acest fel majoritatea politică în Ungaria.

P.S. Credeți că povestea de "dragoste" Orban-Dragnea va avea o finalitate cu impact la Bruxelles?

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...