De ce s-a intensficat războiul lui Iohannis cu "tradiționaliștii" Dragnea și Tăriceanu

Postat la: 09.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

De ce s-a intensficat războiul lui Iohannis cu

Ne aflăm în plină pre-campanie electorală în perspectiva europarlamentarelor și prezidențialelor din 2019, an cu mize politice majore. În această logică trebuie să înțelegem exercițiile de imagine desfășurate în ultimele două săptămâni de la Klaus Iohannis și Liviu Dragnea, dar și de ceilalți pioni (mai mult sau mai puțin relevanți) ai politicii dâmbovițene.

Acestor mize electorale li se subordonează, de la A la Z, toate fronturile deja existente între Iohannis și PSD, întrucât aceasta este unica polaritate care contează în perspectiva provocărilor viitorului an electoral. În condițiile în care Dragnea s-a erijat în suprema încarnare bipedă și imagistică a PSD - și asta fie că anunță politicile guvernamentale, ca un premier cu acte în regulă, fie că face pariuri cocălărești și împarte mititei la Kiseleff, ca un ospătar cu carte de muncă, sperând că astfel mai păcălește pe cineva, vreun ultim naiv congenital -, teleormăneanul joacă rolul de inamic principal al șefului statului, deși toate sondajele de opinie îl clasează la un rușinos procent de 8%.

Asta ne demonstrează cu prisosință că românii mor de dragul mărețului lider "tradițional" Liviu Dragnea. Asta (printre multe altele) și pentru că ne-a oferit tuturor o luminoasă pildă de iubire neaoșă mioritică, etalându-și ibovnica mai tânără cu nu mai puțin de treizeci de primăveri, bolizii fără ITP, viloiul în care se intră de pe patru străzi, costumele cumpărate de la Londra și de la Paris și, nu în ultimul rând, vacanțele din Brazilia și Maldive pe care - nu-i așa?! - și le permite orice pârlit care-și duce beteșugurile în gura de rai a programului de guvernare al PSD-ALDE.

Dar nici celălalt "tradiționalist" feroce - l-am numit pe Călin Popescu-Tăriceanu, fostă glorie a modelling-ului comunist și neliniștit - nu se lasă mai prejos. Ajuns la abia a cincea consoartă (cine știe ce-i mai rezervă viitorul?!), sexagenarul Tăriceanu este un mare colecționar de mașini clasice achiziționate cu sume faraonice. După atâte divorțuri și căsătorii, ai fi tentat să crezi că șeful Senatului colecționează soții, cu aceeași pasiune. Nu este un mister pentru nimeni că ambele hobby-uri presupun buzunare de firmă doldora de fișicuri cu euroi. Nimic mai tradiționalist, zic. Curat mioritic!

P.S. M-a amuzat teribil că s-a fâsâit mega-mitingul pentru susținerea familiei tradiționale. Este dovada că PSD nu are capacitatea de a organiza o manifestație de amploare în București.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...