De ce a generat Dragnea scandalul mutării Ambasadei din Israel

Postat la: 25.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

De ce a generat Dragnea scandalul mutării Ambasadei din Israel

A făcut-o și pe-asta! Prin (puțin spus) iresponsabilul anunț trâmbințat la finalul săptămânii trecute, Liviu Dragnea - care a găsit de cuviință să-și dea cu părerea despre mutarea Ambasadei din Israel, invocând stipulările unui memorandum guvernamental "confidențial", al cărui conținut nu ar fi trebuit să ajungă niciodată la urechile lui, întrucât teleormăneanul nu deține absolut nicio atribuție (constituțioanlă/legală/administrativă) în acest sens - nu stârnește doar un război fără precedent între Palatul Cotroceni și Palatul Victoria (încleștare care, veți vedea, va comporta episoade din ce în ce mai caniculare, și nu din rațiuni meteorologice), dar - și asta-i cel mai important! - anunțul (simptom al unui proces deja asumat de Executiv) șefului PSD vizează schimbarea liniei de politică externă a României.

Tenativă ce va comporta, iremediabil, o serie de consecințe deosebit de importante în ceea ce privește relația României cu statele din cadrul Uniunii Europene (în curând, țara noastră va prelua președinția Consiliului UE), dar și cu țările arabe din Orientul Mijlociu. În această ordine de idei, Iulian Chifu a ridicat o întrebare cât se poate de legitimă: "Cine va plăti când atentatele vor viza România?"

Scandalos este că Liviu Dragnea (condamnat definitiv și protagonist a două dosare DNA) generează acest cutremur care clatină ambele palate și prejudiciază România în UE, deși el nu deține cadrul constituțional sau legal al unui astfel de demers surprinzător, și cu atât mai puțin expertiza statuării unei astfel de decizii. Nota bene: potrivit Constituției, politica externă a României cade sub jurisdicția președintelui Klaus Iohannis - șeful Camerei Deputaților nu are nici cea mai mică atribuție în acest sens. Cu alte cuvinte, Dragnea subminează poziția lui Iohannis.

Și totuși, care să fie motivația din spatele nebuniei iscate de Dragnea? - care, o știm cu toții, e consiliat de strategi israelieni. Încă din 2016 (anul primei sale vizite în Israel), teleormăneanul a depus eforturi considerabile pentru a da bine la Ierusalim, în condițiile în care Israelul este perceput ca o poartă diplomatică spre SUA, din pricina intenselor parteneriate dintre cele două state. Având în vedere că se află sub biciul șfichiuitor al Bruxelles-ului, precipitarea șefului PSD e lesne de priceput.

Cât despre puțin spus caraghioasa insistență cu care Dragnea s-a strofocat să fie remarcat de Administrația prezidențială a SUA, ne amintim cu toții deja celebrele fotografii de la evenimentul de învestire a lui Donald Trump (începutul lui 2017), fotografii care au reușit să crăcăneze de râs tot internetul mioritic. În schimb, Donald Trump l-a îmbrățișat la propriu pe Klaus Iohannis și a declarat, în repetate rânduri, că susține lupta anticorupție din România.

P.S. A început campania pentru prezidențiale. Klaus Iohannis se plimbă cu bicicleta, iar Gabriela Firea îi propune... o rocadă de funcții.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...