Cum vrea Dragnea să îngroape abuzul în serviciu: o nouă OUG 13!

Postat la: 13.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum vrea Dragnea să îngroape abuzul în serviciu: o nouă OUG 13!

Poziția exprimată, marți, de președintele Klaus Iohannis, certifică faptul că șeful statului va merge la război total cu PSD. Iohannis nu numai că nici măcar nu vorbește despre o revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, dar pune în discuție însăși motivația CCR, despre care spune că aduce mai multe întrebări decât clarificări.

E clar că revocarea nu se numără printre planurile Cotrocenilor. În schimb, e previzibil că Iohannis va merge pe cartea medierii între puterile statului - este una dintre prerogativele constituționale esențiale ale președintelui, prerogativă care îl va ajuta să tărăgăneze luni în șir speța referitoare la revocarea propriu-zisă. Și are argumente: PSD încearcă să amputeze puterile președintelui în timp ce judecătorii CCR (nu toți, ci ăia ai lui Valer Dorneanu, recent întors din Rusia) schimbă forma de guvernământ a României, transformând-o într-o republică abrupt parlamentară, deși, constituțional, avem de-a face cu o republică semiprezidențială.

"Am citit motivarea deciziei Curţii. Ca să nu apară, aşa, o confuzie în spaţiul public: am spus de prima dată când m-aţi întrebat că voi citi această motivare până o înţeleg foarte bine. Deci, mai avem un pic de citit. Însă, citind această motivare, au apărut câteva chestiuni care m-au făcut să evaluez demersul într-o nouă lumină. În această etapă, recunosc că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar o aprofundare ulterioară ne duce mai aproape de adevăr. Vom vedea!", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu membrii delegaţiei Comisiei de la Veneţia.

Cu același prilej, Klaus Iohannis a avertizat că este inadmisibil faptul că un politician care este şi infractor să ameninţe magistraţii, făcând referire la declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Și are dreptate, fiindcă, în fond, scopul principal al mitingului PSD a fost acela de a intimida justiția și, de asemenea, de a intimida sutele de mii de bucureșteni care au protestat în stradă împotriva mutilării Legilor Justiției de către monstruoasa coaliție PSD-ALDE-UDMR.

Dragnea își va afla sentința pe 21 iunie. Așteptați-vă la tot ce e mai rău și mai duhnitor până atunci. Nu e deloc exclus să apară o nouă OUG 13 care să oblitereze infracțiunea de abuz în serviciu. Acest proiect scabros este luat în calcul la cel mai înalt nivel. Să nu spuneți că nu v-am zis!

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...