Cum s-a rătăcit Ludovic Orban în pădurea referendumului, cu telefonul descărcat...

Postat la: 08.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum s-a rătăcit Ludovic Orban în pădurea referendumului, cu telefonul descărcat...

Cu imaginea unui lider parcă sfârșit de oboseală, incoerent, fără vlagă, ușor dezorientat, PNL arată jalnic. Ludovic Orban nu mai are vigoarea pe care o avea în campania electorală pentru președinție.

Atunci, striga cât îl țineau bojocii ca să ne convingă să-l votăm pe Iohannis, garanția democrației germane în tiparul autohton. Varianta nemțească a lozincii băsciene:
 "Să trăiți bine!" Acum abia se mai ține pe picioare! 
Se mișcă oarecum comic, precum cetățeanul turmentat în momentele sale rele, când abia își menținea echilibrul. Mă așteptam ca, după eșecul referendumului pe mâna pesedistă a domnului Dragnea, să ia cu asalt reduta demolată a PSD. Dar nu poate. Pentru că și dumnealui și-a legat cumva cureaua lui lată de acest referendum păcătos.

După alegerea sa în funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban a dat numai rateuri! A declarat, într-o manieră teatrală, război celor din PSD, dar nu s-a ținut de cuvânt. Și-a asmuțit toți negrii mititei asupra pesediștilor, dar inutil. Că tot vorbim de lucrul inutil bine făcut. Le-a indicat și materialul războinic de unică folosință recomandat în astfel de situații: bâta. Nu se aștepta nimeni ca liberalii să pună de o răscoală după modelul Bobâlna, dar nici să trateze cu un dispreț total indicațiile primite. A fost al nu știu câtălea semnal că, în varianta actuală, cu conducerea prezentă, PNL e prins de nas de PSD!

Mai mulți membri ai partidului, care fac parte din elita PNL, au cerut demisia lui Orban, care s-a văzut de mai multe ori depășit de situație. Ca și acum, cu ocazia referendumului, cu o luare de poziție destul de palidă, fără un mesaj coerent. După eșecul lamentabil al referendumului care a întors țara pe dos, PSD se comportă precum un înecat care are tendința de a-i trage și pe alții după el în adâncuri. Niciodată PSD nu s-a aflat atât de aproape de buza prăpastiei. Ca să cadă în ea, ar trebui să fie puțin ajutat... Dar cine să o facă!

Mă așteptam ca PNL să se manifeste ca un buldog autentic. Nu ca unul de complezență precum Vasile Blaga. Numărul celor nemulțumiți de prestația lui Ludovic Orban, care și-a rupt pantalonii în fund pe toboganul prezidențial, tinde să crească. Se vorbește din nou de reintegrarea în conducerea partidului a domnului Antonescu, semn că liberalii se află într-o degringoladă totală, încît, nu mai știu de ce să se agațe ca să nu își rupă gâtul! Ludovic Orban a venit de câteva ori și la Constanța, în "vizite de lucru" la organizația județeană. Unii spun că a fost doar umbra lui Ludovic Orban, care i-a băgat în cap președintelui Iohannis că el este cel mai bun...

Ce voce de tenor avea pe atunci și ce miorlăite sunt discursurile sale pe tema referendumului! Și nu numai. Scurtele sale treceri pe la Constanța nu au avut un efect benefic pentru nucleul liberal de aici. Ca de fiecare dată când PSD își prinde piciorul într-o capcană, liberalii ratează din nou șansa de a pune singuri partidul lui Dragnea cu botul pe labe. Cine să-i conducă în luptă?
Un lider care se manifestă ca unul care s-a rătăcit în pădure și constată că are telefonul descărcat? După care intră în panică și îi cere ajutor președintelui Iohannis!

Lucian Cristea

loading...
PUTETI CITI SI...