Cum reparăm ce a stricat Iohannis?

Postat la: 01.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum reparăm ce a stricat Iohannis?

Având acum și expertize efectuate de proeminenți specialiști în drept internațional public, știm cu certitudine următoarele.

1). Solicitând ca, pe cale judecătorească, Forumul Democrat al Germanilor din România să fie declarat "succesorul de drept a tuturor instituțiilor și organizațiilor germane care au fost desființate prin constrângere", Klaus Iohannis a solicitat de fapt ca FDGR să devină succesorul Grupului Etnic German, organzație declarată criminală și scoasă în afara legii în 1944.

2). Beneficiind de o hotărâre judecătorească a unei instanțe din Sibiu, pe care primarul orașului, tot Klaus Iohannis, nu a atacat-o, FDGR a intrat ulterior în posesia tuturor proprietăților confiscate de statul român prin scoaterea în afara legii a Grupului Etnic German.

3). Au fost încălcate flagrant dispozițiile Tratatului de Pace și ale Convenției de Armistițiu la care România a fost parte.

4). Statului român i-au fost create uriașe prejudicii. Ce e de făcut?

Pentru a răspunde la întrebarea de mai sus trebuie să vedem care sunt consecințele demersurilor încununate de succes ale lui Klaus Iohannis, din vremea în care acesta era atât primar al Sibiului cât și președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România. Prima consecință, extrem de vizibilă, a fost că în baza sentinței judecătorești, prin lege - 83/1999 - a fost dispusă retrocedarea întregului patrimoniu confiscat de statul român în 1948, în baza decretului din 1944. Ceea ce a însemnat că Forumul Democrat al Germanilor din România a devenit în mod direct sau indirect, prin intermediul Bisericilor Catolice și Evanghelice, proprietarul unui număr uriaș de imobile, care au fost obținute de Grupul Etnic German prin confiscarea proprietăților comunităților de nemți, dar și numeroase proprietăți aparținând evreilor sau chiar românilor deveniți indezirabili.

Forumul Democrat al Germanilor din România are în prezent proprietăți în localități unde nu a trăit niciodată vreun etnic german. Valoarea acestui jaf se ridică la mai multe miliarde de euro. În plus, din momentul retrocedării, instituțiile statului român au fost silite să plătescă chirie în măsura în care au dorit să utilizeze în continuare respectivele imobile, unele dintre ele școli, grădinițe, internate, maternități, alte unități spitalicești.

A doua consecință , care poate fi chiar mai gravă decât prima, este că prin asumarea de către Forumul Democrat al Germanilor din România a rolului de succesor al unei organizații criminale, Grupul Etnic German, prin solicitarea făcută unei instanțe judecătorești în acest sens, prin hotărârea judecătorească care a fost dată și prin legea care a pus în operă transferul de proprietate de la stat la Forumul Democrat al Germanilor din România, direct sau indirect, statul român, reprezentat astăzi tot de către Klaus Iohannis, se face vinovat de încălcarea flagrantă, cu rea credință, a două dinre cele mai importante documente internaționale, asumate și de către România: Tratatul de Pace și Convenția de Armistițiu. Prin aceste documente internaționale, Grupul Etnic German fusese considerat o organizație criminală și se decisese scoaterea în afara legii și confiscarea pentru totdeauna a întregului patrimoniu în beneficiul statului român.

Începând din acest moment, în care doctor Radu Golban s-a adresat tuturor instanțelor relevante la nivel mondial, punându-le la dispoziție întreaga documentație, precumși expertizele celor doi specialiști în drept internațional public, Luzi Stamm și Michael Kilian, statul român, pentru a nu persevera într-o greșeală care poate avea repercusiuni foarte grave, trebuie să acționeze pentru a repara ceea ce a fost stricat prin demersurile lui Klaus Iohannis. Iar căile sunt următoarele:

1). O cerere de revizuire, care trebuie introdusă în termen de o lună de la publicarea expertizelor, respectiv până cel târziu la 1 martie, prin care Judecătoria Sibiu, care a comis greșeala fatală, în absența unei opoziții a Primăriei Sibiu și prin ignorarea contestației făcute de Parchet, să-și anuleze propria sentință. Cererea poate fi introdusă de orice persoană interesată. Dar chiar și de Parchet.

2). În baza actului de anulare, urmează ca Guvernul să emită o ordonanță de urgență prin care să anuleze legea 83/1999, în baza căreia statul român a cedat mii de imobile unei asociații sau interpușilor acesteia.

3). Scoaterea în afara legii a Forumul Democrat al Germanilor din România, care a susținut și a demonstrat în Justiție că este continuator al unei organizații criminale, care la rândul ei este scoasă în afara legii.

4). Confiscarea întregului patrimoniu al FDGR.

Abia după ce se încheie aceste etape, etnicii germani, circa 30.000 de persoane, ar putea, pornind de la zero, să-și creeze o nouă asociație cu o altă denumire, pusă în slujba comunităților de sași.

Sorin Rosca Stanescu

loading...
PUTETI CITI SI...