Cum îl învinge Ponta pe Dragnea. Însemnări de pe front

Postat la: 30.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum îl învinge Ponta pe Dragnea. Însemnări de pe front

Deși propaganda PSD-istă se dă de ceasul morții să-și pitească și să-și disimuleze rănile, recenta hemoragie parlamentară către structurile Pro România reprezintă o fisură majoră în angrenajul partidului celor trei trandafiri. Să vedem de ce.

În primul rând, de-o parte avem un partid (e drept, încă cel mai mare din România) condus de foști pediști și foști peremiști, iar, pe de alta, o nouă formațiune - Pro România - din care fac parte social-democrați sadea, grupați într-un vehicul politic gândit tocmai pentru a rupe masiv din electoratul PSD. La urma urmei, este vorba despre ex-premierul Victor Ponta - un produs 100% PSD -, care a fost votat, în 2014, de întreaga suflare PSD-istă. Și Ponta nu-i "singur la vânătoare" (vorba proverbului), ci este secondat și de cel puțin doi demnitari de primă mână ai guvernărilor PSD - fac referire la Ecaterina Andronescu și la Nicolae Bănicioiu, pe care nu știu ce social-democarați din România asta mare (cu excepția lui Liviu Dragnea și a altor câțiva) nu i-ar vota într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat.

În al doilea rând, Victor Ponta nu a dezvăluit încă adevărata amploare a mișcării anti-Dragnea din PSD. Altminteri, cum de și-a permis teleormăneanul să-l catalogheze pe ex-premierul Mihai Tudose drept, citez, "șobolan care roade temeliile partidului"?, deși, de când a fost mazilit de la Palatul Victoria, acesta a evitat cu abnegație orice comentarii oficiale. Vă dați seama cât de disperat este Liviu Dragnea dacă a ajuns să se dedea la astfel de atacuri de ultimă speță?! În realitate, nume grele din PSD-ul de ieri și de astăzi sunt scandalizate de maniera discreționară și inconștientă în care fostul pedist Liviu Dragnea găsește de cuviință să captureze și să nenorocească cel mai mare partid din România. Spre deosebire de Daddy, Ponta reprezintă un capital de speranță.

În al treilea rând, dacă Liviu Dragnea va fi condamnat vinerea viitoare în primă instanță - nimeni și nimic nu poate exclude scenariul ăsta, care, by the way, este foarte posibil! -, lucrurile se vor precipita în mod cumplit pentru teleormănean, fiind previzibil că mișcările de frondă vor izbucni din nou în interiorul PSD. Adevărul este că Dragnea luptă pe prea multe fronturi ca să mai poată câștiga, în timp ce Victor Ponta (achitat în instanță de acuzațiile DNA) reprezintă o alternativă dezirabilă pentru orice social-democrat cu țiglele pe casă. Și nu numai.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...