Cum îl momește Dragnea pe Tăriceanu. Dedesubturile negocierilor

Postat la: 08.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum îl momește Dragnea pe Tăriceanu. Dedesubturile negocierilor

Se negociază pe rupte la vârful PSD-ALDE: Dragnea îi oferă lui Tăriceanu statutul de unic prezidențiabil al coaliției de guvernământ, dar cere multe în schimb.

Principala condiție este ca Tăriceanu să accepte, finalmente, mult controversata OUG referitoare la grațiere și amnistie, aceasta fiind unica acțiune care i-ar rezolva teleormăneanului problemele juridice imediat, în chiar secunda în care documentul ar fi publicat în Monitorul Oficial. De asemenea, șeful PSD îi solicită omologului său de la ALDE să nu se dezică de modificările aduse Codurilor de procedură penală, dar este cât se poate de conștient că, în lipsa unei OUG cu adresă, modificările vor ajunge literă de lege abia peste câteva luni, ceea ce-i picură fiori reci pe șira spinării, întrucât riscă să piardă cursa contra cronometru cu dosarul angajărilor fictive.

La rându-i, Tăriceanu se ține tare și-l duce cu vorba. Știe că promisiunile lui Dragnea sunt apă de ploaie. Pe de o parte, șeful Senatului e conștient că, dacă se va ralia demersului adoptării unei OUG privind grațierea și amnistia, va rămâne fără nici cea mai mică șansă în cursa pentru Cotroceni, în care va intra oricum, cu sau fără susținerea PSD, întrucât este obligat să crească ALDE. Pe de altă parte, Tăriceanu are semnalele lui și înțelege că va fi foarte greu, dacă nu de-a dreptul imposibil, ca PSD să-i accepte pe bune candidatura - la urma urmelor, nici Crin Antonescu (care beneficia de un protocol semnat și parafat împreună cu Victor Ponta) nu a fost norocos.

De asemenea, Tăriceanu mai are o certitudine: dacă, în pofida eforturilor însumate, Dragnea va pierde cursa cu dosarul angajărilor fictive, greii PSD care vor ajunge, imediat, la butoanele formațiunii, nu-i vor accepta niciodată candidatura din partea partidului celor trei trandafiri. În tot acest timp, Gabriela Firea așteaptă și-și numără pași.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...