Cum i-a învins Kovesi pe Dragnea și Tăriceanu

Postat la: 21.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum i-a învins Kovesi pe Dragnea și Tăriceanu

Caraghiosul ministru al Justiției - ieșeanul Tudorel Toader - fie vorbește de nu-l mai oprește nimeni, fără să spună nimic relevant, desigur, fie tace mâlc, parcă speriat de bombe. Aceasta în condițiile în care, săptămâna trecută, revenit de urgență din Japonia, Tudorel Toader a găsit de cuviință să ne povestească scurtele sale peripeții nipone, fără să scape niciun porumbel (cu atât mai puțin alb, dar nici negru!) despre intențiile sale în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA.

Singurul mesaj transmis de Toader (ce-i drept, cu doar o jumătate de gură, de parcă i-a părut rău că a deschis-o) a fost că el ar fi total independent și că, vezi Doamne, se situează dincolo de orice presiune politică. Așa să fie oare?! Nu mai devreme de ieri, la Antena 3, avocata lui Liviu Dragnea a avut o ieșire cel puțin surprinzătoare, reproșându-i ministrului Toader că "a încercat să fie în două tabere" și somându-l "să ia atitudine". „Domnul Tudorel Toader a dat dovada de slăbiciune de la început, a încercat să fie în două tabere, să fie și purtătorul de cuvânt al guvernului său, dar a manifestat și o oarecare clemență față de aceste situații. Domnul ministru ar trebui să ia atitudine și să contribuie la această reformă, la aducerea justiției pe un făgaș de echilibru, de normalitate", a declarat Maria Vasii. Greșesc cu ceva dacă presupun că aceeași părere o are și Liviu Dragnea, celebrul client al avocatei?! Cu alte cuvinte: "Hai, Tudorele, fă-ți curaj și solicită demiterea Laurei Codruța Kovesi!"

Tot ieri, la Cotroceni - cu prilejul discursului pe care șeful statului l-a ținut în fața tinerilor absolvenți ai Magistraturii -, Klaus Iohannis i-a administrat un duș rece lui Tudorel Toader, participant tăcut la eveniment. Nici mai mult, nici mai puțin, președintele a avertizat că justiția din România este atacată public de politicienii certați cu legea. "Doamnelor și domnilor judecători și procurori, investirea dumneavoastră în funcție survine într-un moment în care actul de justiție este pus la îndoială public, de acele persoane care sunt chemate să răspundă în fața legii. Această tentativă nu trebuie să vă influențeze și nu trebuie să vă abată de la principiile constituționale ale legalității, imparțialității și egalității, principii care vă guvernează activitatea. Sunteți în prima linie a principiilor fundamentale care se consolidează în orice stat de drept autentic. Nu uitați nici un moment că și de tăria dumneavoastră de caracter depinde bunul mers al justiției în România" a spus Klaus Iohannis.

Să nu uităm că, potrivit informațiilor oficiale, nici până la ora aceasta Tudorel Toader (repet: adus de urgență din Japonia, în urmă cu o săptămână) nu a catadicsit să vorbească cu Laura Codruța Kovesi sau cu președintele Iohannis. Mâine, Tudorel Toader va fi nevoit să-și deschidă gura și să prezinte mult așteptatul "raport" privitor la șefa DNA. Nu fiți naivi: nu va urma niciun cutremur, vă asigur! Fie că Tudorel Toader se va supune tandemului Dragnea-Tăriceanu (asta dacă nu cumva, tandemul va da bir cu fugiții, cum s-a mai întâmplat în trecut) și va cere demiterea procurorului șef, fie că ne va consuma din nou timpul, fără să spună nimic relevant, Laura Codruța Kovesi va rămâne, 100%, la conducerea DNA. Fiindcă - o știm încă de săptămâna trecută - Klaus Iohannis este dispus să facă zid în fața ei, iar aprecierile lui Tudore Toader nu pot fi decât... consultative. Atât și nimic mai mult. Ceea ce înseamnă că dosarele lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu își continuă, nestingherite, parcursul firesc. Pas cu pas.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...