Cum i-a facut Lazar Comanescu lui Hitler mausoleu la Baisoara

Postat la: 08.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum i-a facut Lazar Comanescu lui Hitler mausoleu la Baisoara

Bratul extins al diplomatiei gemane, Fundatia Konrad Adenauer, nu a gasit alt moment sa sprijine la Bucuresti un eveniment in amintirea deportatilor germani din Romania in URSS decat 27 ianuarie, Ziua internationala (sic!) a Comemorarii Victimelor Holocaustului. Adica data cand cel mai mare lagar de exterminare nazist, Ausschwitz-Birkenau, a fost eliberat de armata sovietica.

Erijarea faptasilor in victime, cu ajutorul bocitoarelor de serviciu romane, degraba dornice de parastas, doar e rost de pomana, reprezinta un act de maxim prost gust, bine intrumentalizat de Berlin in tara nimanui. Scopul? Incercarea de a se deculpabiliza de raspunderea pe care o poarta pentru un genocid stramutand adevarul istoric in domeniul victimelor deloc colaterale. Vorbind despre vicitme de ambele parti este primul pas spre rastalmacirea istoriei, caci romanii nu sunt atat de nesimtiti ca initiatorii evenimentului, sa le respinga dreptul de a-si omagia proprii morti.

In loc sa ingroape vitimele si faptasii intr-o groapa comuna ar fi fost mai onorabil, sau cel putin corect ca in aceasta zi sa fi aratat ca pogromul rusesc impotriva evreilor nu a fost deloc mai prejos decat cel german. Dar a fost un eveniment foarte bine cantarit. Romania a preluat anul acesta presedintia Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului. Adica un moment numai bun pentru Berlin sa ne bage pumnul in gura si ne transforma in portavocea revizionismului german organizand la Ateneu o expozitie «documentara» despre suferintele faptasilor, intr-o interpretare arbitrara si plastica a notei de plata pentru despagubirile de razboi pe care au achitat-o nemtii pe buna dreptate Uniunii Sovietice prin intelegerea Aliatilor.

Atentie, insa! «Cu fata, in spatele sarmei ghimpate. Deportarea etnicilor germani in URSS» este o realitate istorica pe cale de consecinta a angajamentului etnicilor germani din Romania in slujba lui Hitler. Gratie Führerului, s-au transformat din sasi si schwabi in nemti. A urmat decontarea fireasca. Condamant in Procesul de la Nürnberg pentru crime de razboi si interzis prin Conventia de Armisitiu a Romaniei cu Aliatii, fostul Grup Etnic German se crede astazi, prin FDGR, urmasul sau in drepturi, indreptatit sa-si planga oropsitii care au platit pentru inrolarea lor voluntara in nazismul german.

Rusia a criticat confuzia pe care Germania a insamantat-o la Bucuresti, mizand pe conducerea politruco-tehnocrata a diplomatiei romane de a raspunde si servi manusa Moscovei prin pozitii aiuritoare. Nimic nu-i poate fi Rusiei mai de folos decat o riposta triviala! In goana vesnica dupa comemorarea victimelor altora, MAE Bucuresti se da cu fundul de pamant si isi lipeste caramida de piept ca a omagiat victimele pogromului german cu acuratete istorica. Si iata cum isi fac rusii si nemtii jocurile pe spinarea noastra, articuland perfect veleitatile Romaniei de cor antic de serviciu in lumea marilor puteri.

Cu Lazar Comanescu, un ministru de externe dresat ani de zile la Berlin, Romania nu este departe sa afirme ca Holocaustul nu a fost german, ci nascut intr-un laborator din Lehliu, iar Hitler s-a nascut la Baisoara, si nu la Braunau. Sa revenim la istorie. Grupul Etnic German din Romania, considerat insasi de istoricii germani drept coloana a V-a a Reichului, a fost o miscare criminala de razboi. Munca fortata in minele Uniunii Sovietice a fost o formula de reparatie agreata de SUA si Marea Britanie in contul despagubirilor de razboi pe care Germania le datora. Aceasta masura a fost una desigur legata de victime umane, insa nu mai prejos de cele suportate de romani.

Romania a platit prin SOVROM-uri pe spinarea intregului popor Uniunii Sovietice compensatii nu pentru propriile daune pricinuite adversarului, ci tot pentru alimentarea contul german de despagubiri. Lasatori si indulgenti, noi am mai si retrocedat averi de miliarde de lei Grupul Etnic German, acordandu-le facilitati peste masurile prevazute in tratatele internationale, lasand un fost criminal de razboi sa se bucure din nou de fosta sa avere confiscata ca sanctiune. Mai mult, l-am ales pe fostul lor sef presedinte. Deci pare firesc sa-si organizeze intr-o tara surda si o sindrofie nerusinata la Ateneu, impreuna cu Filarmonica «George Ensecu» si alti beneficiari de coliva sau cozonac nemtesc. Sa ne reamintim ca muzica si genocidul au mers si la Ausschwitz mana in mana!

In relatia ruso-germana, nici Romania nu trebuie sa devina teren de tenis si nici Comanescu baiat de mingi al acestor hegemoni insesibili. Soarta Romaniei este nemiloasa: suntem cei care au suferit cel mai mult dintre ambitiile acestor doua mari puteri, platind cu varf si indesat si unora si altora pentru pretentiile lor de suprematie in bazinul carpato-danubian.

Iar ipocrizia Berlinului va fi mai credibila si gustata de un public mai larg dupa ce va fi organizat si o expozitie la Ateneu pe tema averilor nerecuperate de catre Romania: tezaurul de la rusi si creantele de la Germania. Sau o expozitie despre cum s-a imbogatit GEG pe urma averii romanizate de la evrei, pentru care tot noi am platit. Sau o sindrofie pe tema deportarii a sute de mii de nemti in Romania, la comanda lui Hitler, pentru a indeplini criterii de homogenitate etnica dupa ce Berlinul ne-a obligat sa renuntam la Transilvania si a batut palma cu rusii pentru Basararabia si Bucovina. Ar fi inaltator, desigur, ca, pana atunci, Germania sa spuna macar «multumesc, Romania, pentru cat inghiti in numele nostru»! Numai ca realitatea sta in felul urmator: nu ne forteaza nimeni. Nici sa jucam la doua capete, fireste...

Radu Golban

loading...
PUTETI CITI SI...