Cum au batjocorit "unii"demnitatea de ministru

Postat la: 31.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum au batjocorit

Mare e grădina lui Dumnezeu, dar mulți au sărit gardul și-au ajuns la Palatul Victoria! Noul ministru al Educației e agramat prin excelență "universitară" (și nici măcar nu-i singurul caz din Guvern!), "expertul" de la Economie pare racolat dintr-un ospiciu de provincie, iar "specialistul" de la Energie abia ce a aflat că becurile au nevoie, în general, de curent electric, și tot repetă asta, tălâmb și zâmbitor, orișiunde vede o cameră de luat vederi.

Lista "curiozităților" (încerc să fiu politicoasă) ar putea continua cu o ușurință dezarmantă, dar mai că mă bușește plânsul prin toți porii... Păi, voi vă dați seama ce personaje de desen animat au ajuns să ne decidă nouă (și copiilor noștrii, ceea ce este infinit mai grav) viitorul?! Cum să parașutezi un agramat învederat la portofoliul Educației, legitimând astfel impostura la cel mai înalt nivel posibil într-un stat?! Ce "exemplu" oferi tinerilor, care, o știm cu toții, reprezintă capitalul de speranță al unei națiuni?!

Nu mă aștept ca oamenii ăștia să cunoască semnificația cuvântului "ministru", dar, pentru orice eventualitate, le-o explic în mod succint. Termenul provine din latină - minister - și înseamnă "servitor, supus, inferior". Pe cale de consecință, miniștrii unui guvern democratic sunt, așadar, supușii, SERVITORII NAȚIUNII, motiv pentru care acționează în interesul ei și se pun, în mod permanent, în slujba acesteia.

Pe de altă parte, mi-aș fi dorit ca în arcul guvernamental să fie propulsați specialiști și manageri în adevăratul sens al cuvântului, nu "tentative", fiindcă, după schimbarea a doi premieri în numai șase luni, vremea încercărilor executive a apus definitiv. Ca fost secretar de stat în guvernele Victor Ponta și Dacian Cioloș, știu prea bine cât de importantă este experiența în administrația publică, fiindcă tocmai această expertiză reprezintă adevăratul atu al unui ministru eficient și ancorat în realități. Oriunde în lumea democratică, a fi ministru înseamnă că ești un om cu expertiză în domeniu, că ești apt să identifici soluții viabile la problemele de resort, că ești pus acolo să conduci un sistem, nicidecum să ajungi tu încălecat de sistem, ca o simplă marionetă.

Un lucru este cert: în pofida unor nume notabile (dar prea puține), noul guvern PSD-ALDE este extrem de slab. Păpușat din umbră , acest cabinet nu va aduce nici pacea socială, și nici nu va eradica tensiunile din coalița de guvernământ, dar se va face remarcat prin numeroase bâlbe, erori și scandaluri. Sa nu ziceți ca nu v-am spus...

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...