Cum a „înmormântat" Tudose revoluţia lui Dragnea. Culise de pe front

Postat la: 26.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum a „înmormântat

Victor Ponta îl altoieşte şi-l ironizează din toate poziţiile pe Liviu Dragnea. Îl distrează la culme că premierul Mihai Tudose îi dă cu tifla şefului PSD, de la o zi la alta, îngropând definitiv mult trâmbiţata „revoluţie economică" a lui Dragnea (actualmente, plecat într-o vacanţă de câteva zile, în ţara lui Pericle), înainte ca aceasta să înceapă.


Nici n-a decolat bine Dragnea din ţară, că Tudose i-a înmormântat, zâmbitor, şi cea din urmă doleanţă economică: taxa pe solidaritate (care nu a aruncat în aer doar mediul antreprenorial, ci şi alianţa cu ALDE). E clar: feng shui-ul dintre premier şi şeful său pe linie de partid (dacă a existat vreodată aşa ceva, fiindcă eu n-aş paria) s-a desumflat ca un banc sec.

Urmarea? Desigur, după ruşinosul şi usturătorul episod al demiterii lui Sorin Grindeanu, este totalmente exclus ca Liviu Dragnea să-şi mai regleze conturile - în eventualitatea în care, pe viitor, disidenţa premierului s-ar putea accentua, aşa cum avertizează, alături de multe alte voci avizate, sociologul Marius Pieleanu - printr-o nouă moţiune de cenzură. Importanţi lideri ai PSD nu ar mai accepta niciodată regizarea unui astfel de circ (care ar provoca, în mod ireversibil, numeroase prejudicii de imagine celui mai mare partid din România).

În aceste condiţii, disidenţa lui Mihai Tudose şubrezeşte, încet dar eficient, poziţia lui Liviu Dragnea la butoanele PSD, în contextul în care acesta nu mai are multe de spus pe plan guvernamental, fiind, totodată, contestat atât din exteriorul cât şi din interiorul partidului (Cătălin Ivan şi alţi „pontişti" au solicitat convocarea Congresului extraordinar în septembrie). În realitate, acesta este motivul pentru care Ponta a lăsat să se înţeleagă că Mihai Tudose ar putea, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, să-l debarce pe Dragnea.

Totodată, Dragnea va trebui să tranşeze cumva şi neînţelegerile exprimate de puternicul lider Niculae Bădălău (omul doi în PSD, care, speculează presa centrală, ar vrea la Curtea de Conturi). Niculae Bădălău şi Codrin Ştefănescu au fost cele mai importante voci din interiorul PSD care s-au opus desemnării lui Mihai Tudose la Palatul Victoria. Indiferent de optica în care alegem să ne raportăm la aceste problematici, e cert că urmează o vară de foc pentru Liviu Dragnea.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...