Cum a ajuns Şerban Nicolae favoritul lui Ion Iliescu

Postat la: 09.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum a ajuns Şerban Nicolae favoritul lui Ion Iliescu

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, considerat omul de casă şi, totodată, copilul de suflet al fostului preşedinte Ion Iliescu, a devenit în aceste zile vedeta televiziunilor după ce luni a depus un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere la Comisia juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi.

El nu crede că "cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat în condiţii de igrasie, de igienă precară", fapt pentru care a anunţat că nu îşi va retrage amendamentele, chiar dacă partidul i-o va cere, deoarece au fost depuse în calitatea sa de senator, nu de lider al grupului parlamentar din Senat. Mai mult, Şerban Nicolae a declarat că Liviu Dragnea a vorbit în nume personal, nu în calitate de lider al partidului când a spus că se opune propunerilor sale, afirmând totodată că nu mai e ca pe vremuri, "cu opinia unică ce emană de la partid şi de la conducătorul iubit". Însă, ceea ce se ştie mai puţin este faptul cum a ajuns Şerban Nicolae omul de casă a lui Ion Iliescu.

Decembrie 1989, l-a găsit pe Şerban Nicolae ca municitor într-o echipă ce realiza prototipuri la Mecanică Fină Bucureşti. În aprilie 1992 este trimis în şomaj de la Mecanică Fină, dar deja era student la drept. Ulterior, în februarie 1993 este angajat referent la Departamentul pentru tineret al Ministerul Tineretului şi Sportului, condus la acea vreme de către omul lui Ion Iliescu- Alexandru Mironov. Timp de patru ani a lucrat la MTS, după care a plecat în avocatură, iar din 2001 devine consilier de stat pentru probleme juridice al preşedintelui României de atunci, Ion Iliescu.

Într-o biografie a sa publicată pe internet, Şerban Nicolae precizează că în perioada cât a fost consilier de stat la Palatul Cotroceni, mai exact în 2003, s-a căsătorit cu Adriana, la Oficiul Stării Civile din sectorul 2, iar în 2005, a făcut şi cununia religioasă, la Biserica Mănăstirii Radu Vodă din Bucureşti. Naşii celor doi fiind Angela şi Constantin Samson, om de afaceri controversat din zona Constanţa, care, între 2012 şi 2016, a fost primarul oraşului Azuga. Dar, ceea nu spune Şerban Nicolae este faptul că în perioada celor patru ani petrecuţi la MTS el a ajuns să fie omul de casă al lui Ion Iliescu. Cum? Foarte simplu.

Când Şerban Nicolae a fost angajat la MTS, şefa taberelor era Riana Nicolae, o doamnă foarte apropiată de Nina şi Ion Iliescu. Între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste, chiar dacă Riana era cu vreo zece ani mai mare decât Şerban. Povestea lor de dragoste se lasă cu căsătorie şi, astfel, Riana Calotă devine Riana Nicolae. Aşa a ajuns Şerban Nicolae în casa lui Ion Iliescu şi ulterior, în 2001, consilier de stat pentru probleme juridice al preşedintelui României. Însă, la ceva timp după ce ajunge la Palatul Cotroceni, Şerban Nicolae divorţează de Riana Nicolae, fostă Calotă, şi, în 2003, se căsătoreşte cu Adriana cu care are şi o fetiţă, iar printre invitaţii de la nuntă s-au numărat Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Asta-i viaţa! Femeia te urcă, dar tot femeia te coboară!

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...