Culisele fricțiunilor Dragnea-Tăriceanu. PSD nu exclude o nouă OUG 13!

Postat la: 27.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Culisele fricțiunilor Dragnea-Tăriceanu. PSD nu exclude o nouă OUG 13!

Un nou coșmar în infernul PSD-ALDE: "aliatul" Călin Popescu-Tăriceanu l-a pus cu botul pe labe pe dublul condamnat Liviu Dragnea, comunicându-i - atât în privat, cât și prin intermediul presei, zâmbind șpagat în fața camerelor de luat vederi - că Alianța exclude, în mod categoric, OUG și asumarea guvernului pentru modificarea Codului Penal.

Palma asta șfichiuitoare l-a cam domolit pe Dragnea, care, după cea de-a doua condamnare (ce-i drept, aceasta fiind în primă instanță), se zbârlise și se umflase ca orezul, de ai fi zis că va rupe norii pe genunchi. Nu a pronunțat cuvântul "ordonanță", dar asta i-a țâșnit prin toți porii - și, în fapt, chiar asta-i fantezia subterană a PSD-iștilor certați cu legea, "soluția finală" pentru izbăvirea lui Liviu Dragnea, care alunecă din ce în ce mai rapid spre penitenciar.

La fel îi alunecă și partidul de sub tălpi, iar teleormăneanul o știe prea bine: căderea îi va fi ireversibilă, tot ce poate spera este să o amâne cât mai mult (deși nimeni, dar absolut nimeni relevant din UE și NATO nu îl va mai băga în seamă vreodată!) și să-și negocieze la disperare, într-un fel sau altul, libertatea. Numai că, eșecul achitării, certifică faptul că negocieri nu există și nici nu e clar ce ar mai putea pune Dragnea, aflat parcă pe ultima pantă politică a existenței, pe o masă a tratativelor.

Totuși, după mai bine de un an și jumătate de haos fără precedent stârnit de agresivitatea atacurilor PSD-ALDE la adresa Justiției, să nu subestimăm personajul: Dragnea va juca la rupere, la disperare, iar cei câțiva care vor merge alături de el până la capăt, vor pieri politic odată cu el. În realitate, următoarele luni sunt cruciale pentru Dragnea - dacă nu va izbuti să oblitereze infracțiunea de abuz în serviciu și dacă va fi condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive (ceea ce s-ar putea întâmpla, cel mai târziu, în mai 2019, în timpul alegerilor europarlamentare), soarta șefului PSD va fi pecetluită. După teribilul ciot "Bombonica", Dragnea va fi izbit, frontal, de un tsunami de proporții intitulat "Tel Drum".

Acestea fiind datele problemei, fiți conștienți că Dragnea&Co nu vor renunța, sub nicio formă, la alternativa unei noi OUG 13 - direct interesați, respectivii sunt în stare de absolut orice pentru a rămâne în libertate, indiferent de modul în care se va poziționa Tăriceanu! Însă, având în vedere divergențele dintre capii coaliției, cred că, momentan, cele două partide de guvernământ sunt tentate să joace cartea suspendării președintelui Klaus Iohannis, cu toate că și acest scenariu ridică o sumedenie de semne de întrebare.

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...