Cu țara în geamantane

Postat la: 20.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cu țara în geamantane

O lungă perioadă istorică, geamantanul, clasicul geamantan, a fost exilat deasupra pe șifonier, într-o baie de praf și uitare, printre multe alte lucruri inutile. A stat cuminte și răbdător în banca lui, pregătind marea insurecție a geamantanelor și a altor produse de marochinărie, pentru a se revanșa la momentul oportun.

Revenirea spectaculoasă a geamantanului pe scena politichiei i-a luat pe mulți politicieni prin surprindere. De la o dispariție totală, în perioada menționată, s-a ajuns la o veritabilă invazie de geamantane. Geamantanul a ajuns simbolul PSD. În mod deosebit, pentru "Epoca Dragnea", în care țara a fost frumos repartizată pe geamantane. Dacă vrei să intri în PSD, trebuie să ai geamantan. 
Nu-ți trebuie o pregătire de specialitate, nici doxă.
 Nici măcar o recomandare venită de sus nu poate înlocui un geamantan, acesta fiind în toate cele ce mai sunt.

În cadență cu noile cerințe, s-au schimbat și unele proverbe. De pildă, ai geamantan, ai și carte, ai și parte. Cu țara în geamantane!
 Așa umblă peste tot grangurii. Sunt zile când asistăm la un veritabil exod al geamantanelor, precum cel al păsărilor călătoare. Acestea sunt mult mai educate. Bătăliile politice se duc la un gabarit mai mare. În funcție de mărimea geamantanului din dotare. În PSD, combatanții se bat cu geamantanele! În luptă dreaptă vrei să ne măsurăm sau în geamantane să ne căpăcim?

Domnul Dragnea a inaugurat linia geamantanelor în PSD. De la el au învățat și ceilalți activiști cum să umble cu geamantanul după ei. Domnule, ce a ajuns și geamantanul ăsta! Ce era el înainte? Un simplu bagaj adecvat pentru conflictele gen "Plec la mama!" Înainte, pe vremea tinereții mele, cine avea geantă diplomat era mare șmecher... Ăla era un om făcut. Cine se uita la un geamantan mare cât un cufăr? Marile geamantane erau parvenite. Își lipeau pe spate etichete diverse cu produse de sezon și sigle ale unor agenții de turism, ca să creadă lumea că este călător prin țara mea!

A existat în biografia zbuciumată a geamantanului o perioadă și mai grea. Chiar foarte urâtă. Mă refer la anii când geamantanul și-a dat mâna cu mafia chineză! La capătul unor prelungite cafturi între clanuri, geamantanul avea sarcina confidențială de a transporta cadavrele ciopârțite de mafioți. Transportul chinez cu geamantanul a parcurs o perioadă istorică extrem de înfloritoare. A crescut capacitatea de transport cu geamantanul. După ce s-a ales praful și de epoca de aur, a trecut la munca de jos în spălătorii. După aceea nu s-a petrecut nimic spectaculos. Până în ziua când a apărut cu Dragnea de mână. Așa am aflat că, păstrându-și funcția transportatoare, geamantanul s-a recalificat pe documente secrete, stenograme, filme video, interceptări, declarații măsluite, schițe strategice, diverse alte dovezi compromițătoare etc. Practic, asistăm la un nou joc piramidal în care se plusează cu geamantanul. Întrebarea e: Ce avem noi aici?
 

Lucian Cristea

loading...
PUTETI CITI SI...