Controversata grădiniță suedeză

Postat la: 26.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Controversata grădiniță suedeză

Suedia este stat membru al Uniunii Europene din anul 2005 care a şi aderat la Spaţiul Schengen iar 75% dintre locuitorii ţării se declară adepţii ai luteranismului. Însă, după ce a legalizat adopţia copiilor de către cuplurile homosexuale, Suedia a mers şi mai departe și a demarat un program pentru copii controversat care a surprins lumea europeană și nu numai.

În multe din grădiniţele suedeze şi-au făcut apariţia aşa numiţii "pedagogi ai gender-ului", aceste persoane au misiunea să ajute educatorii în identificarea copiilor ce se cred a fi băieţei sau fetiţe şi sesizează deosebirile între genuri. Aceşti copii urmează a fi reeducaţi. De exemplu, în Stockholm a fost deschisă, în 2010, o grădiniţă pentru copii cu vârsta între 1 şi 6 ani, finanţată din bugetul de stat, care se numește "Egalia". Directoarea acestei grădinițe nu ascunde faptul că scopul ei este "cultivarea înclinaţiei către homosexualitate". În această grădiniţă aparte nu există nici fetiţe nici băieţei, educatorii au exclus din limbajul lor pronumele "el" şi "ea". În suedeză "el"- han, "ea"- hon au fost înlocuite cu termenul hen, un cuvânt inexistent în suedeza literară însă folosit în jargonul sodomit.

Se acordă foarte multă atenţie cărţilor, jucăriilor precum şi formelor şi culorilor tuturor obiectelor folosite în calitate de material didactic, pentru ca nu cumva ele să trezească "stereotipurile de „gender" adică conştientizarea genului. De exemplu, sunt strict interzise poveştile despre Alba ca Zăpada sau Degeţica, în schimb toată ziua le sunt citite copiilor poveşti ca cea despre două girafe de gen masculin ce sufereau mult din cauza că nu erau în stare să conceapă copii până în momentul când au găsit un ou de crocodil abandonat. Marea majoritate a cărţilor în această grădiniţă conţin povestioare despre cupluri sodomite, părinţi solitari şi copii orfani. Toate păpuşile în această grădiniţă reprezintă nişte creaturi al căror gen nu poate fi determinat, însă este cert că aparţin rasei negroide. Când te gândești că Suedia a inventat faimoasele premii Nobel și are acum asemenea grădinițe, orice comentariu este inutil!

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...