Chinta roială de la PSD

Postat la: 23.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Chinta roială de la PSD

Alegerile parlamentare seamnă de multe ori cu un joc de poker, iar uneori norocul câştigătorului este ceea ce se întâmplă atunci când pregătirea întâlneşte oportunitatea. La poker, un chip şi un scaun sunt suficiente pentru a câştiga, dar un chip şi un scaun sunt suficiente și pentru a pierde. Algerile din decembrie 2016 au făcut ca PSD să tragă cartea câştigătoare.

O carte mare prin care practic a înroşit întreaga ţara, fapt pentru care Liviu Dragnea a deveneit „el lider maximo". Ca atare, el a decis cine este premierul şi cine sunt miniştri. De prin 2000 s-a spus că România a fost condusă de grupul de la Cluj sau de grupul Moldovei. Ei bine, după alegerile din decembrie 2016, România a ajuns să fie condusă de sudiști lui Dragnea. Practic, lideri PSD din şase judeţe-Giurgiu, Olt, Dolj, Dâmboviţa, Buzău şi Constanţa, plus deja celebrul Teleorman a lui Dragnea, fac legea în Guvernul României chiar dacă premierul Sorin Grindeanu nu este sudist, ci bănănțean.

La ora actuală se poate constata că fiecare baron PSD controlează unul sau chiar două ministere. Astfel, Ministerul Agriculturii este controlat de baronul de Olt- Paul Stănescu, Transporturile sunt păstorite de vătaful Giurgiului- Nicolae Bădălău, Ministerul Municii este pe mâna Olguţei Vasilescu, baronul de Dâmboviţa- Adrian Ţuţuianu controlează Fondurile Europene, liderul PSD Constanţa- Felix Stroe are mână liberă la Turism şi oarecum şi la Dezvoltare Regională, şeful PSD Buzău - Marcel Ciolacu, face legea la Ministerul Apelor şi Pădurilor, iar Teleormanul este peste tot mai ales că butoanele Internelor şi Dezvoltării Regionale sunt la Dragnea.

Efectiv frâiele guvernării sunt în mâinile a cinci baroni locali, titularii de drept, adică cei de la Teleorman, Giurgiu, Olt, Dâmboviţa şi Dolj, şi doi de rezervă- cei de la Constanţa şi Buzău. În jocul de poker cea mai mare carte este chînta roială de culoare, adică cinci cărţi consecutive de aceaşi culoare, şi este alcătuită dintr-un aş, un popă, o damă, un valet şi un decar de aceeaşi culoare. Cam aşa stau lucrurile acum şi în PSD. De fapt, chintă roială de culoare roşie din PSD este formată dintr-un as-Liviu Dragnea, un popă- Paul Stănescu, o damă- Olguţa Vasilescu, un valet- Nicolae Bădălău şi un decar- Adrian Ţuţuianu.

Şi dacă luăm în calcul şi cei doi lideri de grup ai PSD din Parlament- Şerban Nicolae la Senat şi Eugen Nicolicea la Camera Deputaţilor, constatăm că PSD are şi o chintă roială de rezervă. Ea este formată din Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea, Gabriela Firea, Marcel Ciolacu şi Felix Stroe. Acum sunt pe val şi fac legea în România. E vremea lor. Au tras cartea câştigătoare. Dar, să nu uite că „totul curge", şi timpul a demonstrat asta la Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Dan Voiculescu, Marian Vanghelie şi mulţimea de baroni încolonaţi la DNA. Dar, de cele mai multe ori, când Dumnezeu vrea să te piardă, îţi ia minţile!

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...