Ceaușescu din Bolintin

Postat la: 15.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Ceaușescu din Bolintin

La sfârșitul săptămânii trecute, mare petrecere mare la Bolintin Vale. Cel care în 1989 era condamnat pentru că a furat patru saci cu grâu, adică Niculae Bădălău, ajuns azi mare baron PSD și vătaf al județului Giurgiu, împlinea o anumită vârstă. Una după alta, mașini de lux particulare și de stat, opreau în fața restaurantului Saga din Bolintin Vale controlat de familia Bădălău.

Rând pe rând, scrobiți, parfumați și pomădați, primari de la putere și din opoziție, consilieri, parlamentari, miniștri sau șmecheri locali deghizați în oamenii de afaceri au venit să-și prezinte omagiile și să-i ridice osanale vătafului din Bolintin. Au fost prezente chiar și personaje pe care Bădălău nu le înghite nici cu lămâie, cum este primarul Giurgiului- Nicolae Barbu, dar i-a invitat ca să-i umilească. Au fost și invitați cu ștaif cum ar fi Codrin Ștefănescu, Șerban Nicolae, Ilan Laufer sau Cătălin Rădulescu-Mitralieră, prin prezența cărora El Lidero Maximo a vrut să le arate „amărăștenilor " din Giurgiu cât de șmecher a ajuns. Se rula parcă filmul „Nașul" a lui Francis Ford Coppola. Imaginile filmate de „amatorii" invitati spun totul.

"Au lipsit însă, doi dintre copii săi de suflet pe care, de ceva timp, i-a renegat: deputații Răzvan Cuc și Andrei Alexandru. El Lidero Maximo de la Bolintin a fost precum Nicolae Ceusescu: invitații l-au periat, l-au giugiulit, au luat poziția ghiocelului și-a zâmbit la comandă. De fapt, există o legătură: pe răposatul îl chema Nicolae, pe baronul din Bolintin- Niculae. Simplă coincidență! Dar, au fost secvențe din „O scrisoare pierdută" de Ion Luca Caragiale: „Ne ducem, dar gândește-te stimabile, că suntem membrii aceluiași partid... Cum ziceam adineaori amicului Brânzovenescu: trădare să fie dacă o cer interesele partidului, dar s-o știm și noi... De aceea eu totdeauna am repetat cu străbunii noștri, cu Mihai Bravul și Ștefan cel Mare: iubesc trădarea dar urăsc pe trădători... Salutare, salutare, stimabile!", spunea Farfuridi.

Vremurile când Bădălău își sărbătorea ziua de naștere în familie cu doar câțiva invitați printre care erau nelipsiți Răzvan Cuc, viitorul cuscru- Marica și nașul din Grecia de la cununia de argint, au rămas doar imortalizate pe o hârtie fotografică. Acum, cel care s-a făcut cunoscut în politica dâmbovițeană sub numele de senatorul „Ficățel", a ajuns precum Ceaușescu. Doar ridică privirea sau mâna și, imediat, cățelușii din jurul său își ciulescu urechile și dau din coadă Și are destui cățeluși de încredere. Așa cum Ceaușescu îi avea pe Corbu și Șarona, așa sunt astăzi „Scheletul" Mîna și Elena Dinu pentru Bădălău. Numai că lui Ceaușescu îi cânta de dor și țară Benone Simulescu sau Gabi Luncă, iar lui Bădălău îi cântă Măru și Caval manele și „La Chilia în port". Alte vremuri, alte gusturi! Dar, cum spune un vechi proverb latin: „După împerechere, toate animalele sunt triste".

Așadar, aplauze, aplauze și ovații la scenă deschisă. Corul aplaudacilor nu se mai oprește din urat: "La mulți ani domnule președinte executiv și la mai mare!" Mai mare decât cine? Cum decât cine? Decât Liviu Dragnea! Care Dragnea, surprinzător, n-a venit să petreacă cu El Lidero Maximo! Semn rău? Semn bun? Rămâne de văzut. Dar vorbele lui Marin Predă sunt și azi de mare actualitate și mai ales sunt valabile și pentru baronul giurgiuvean: „Cine trădează va fi trădat". Adică, mai direct, mai pe românește, „Lupul" își schimbă părul, dar năravul, ba! Însă, „El Lidero Maximo" să nu uite de sfatul nașului său din Grecia:"Finule, ai întrecut orice măsură. Potolește-te!".

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...