Cam de (A)rahat alertarea asta la seism!

Postat la: 28.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Cam de (A)rahat alertarea asta la seism!

Nu a terminat bine simularile Raed Arafat ca a venit și examenul. Cutremurul de 5.7, produs duminică dimineață, nu a facut pagube materiale și nici victime, dar ne-a arătat cât suntem de nepregătiți.

„Marele" sistem de alertare ne-a arătat că nu alertează. Tatăl lui, Arafat, ne-a spus cu elocința sa proverbială că ne anunță... după! Șeful DSU a subliniat că RO Alert nu trimite avertizări înaintea producerii unui cutremur, iar în țările în care se trimit astfel de alerte, se fac exerciții de pregătire a populației de ani de zile. Pai tu ce faci "babaiatule", pe un purcoi de bani? El spune că e greu de prezis cutremurul și chiar dacă s-ar ști, să nu fugă niște zăpauci pe scări, sau cu liftul...

Portalul ro-alert.ro, dedicat sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă, a fost lansat în 15 septembrie, pe acesta fiind, chipurile, disponibile informaţii despre acest sistem, inclusiv despre configurarea telefonului pentru primirea mesajelor de avertizare (?!). Sistemul a fost testat la nivel naţional, începând din 17 septembrie, devenind apoi, în urma declarațiilor pompoase, operaţional. Asta spunea atunci Arafat, confundându-ne probabil cu cămilele, din copilăria sa nefericită. Sa ne explice domnul sirian, pentru ce s-au dat șase milioane de euro, atât cât costat numai „celebrul" sistem, dovedit a fi de nealarmare.

Asta ca să nu mai punem antrenamentele și alarmarile simulate. Bani cu nemiluita, cheltuiți pe niște maimuțăreli ineficiente. Sistemul nostru sanitar nu a facut fața câtorva zeci de persoane cu arsuri, în cazul Colectiv, ce sa așteptam in cazul unei imense drame? Mai, Arafat, vorba aia: "ciocul mai mic!" Ajunge cu prosteala. Ai distrus Ambulanța în detrimentul SMURD-ului, pe care l-ai subordonat. Acum te erijezi și în salvatorul neamului. Al cărui neam? Că nu prea suntem nemuri! Mai bine roaga-te, vezi tu la cine, să nu dea vreun cutremur serios peste noi. Acum, prietene, să nu ne umpli de replici, sunt suficiente ălea de la Buzău. Tu, ar fi bine sa mai taci o perioada!

Mihnea Talau

loading...
PUTETI CITI SI...