Ca la noi, la nimeni!

Postat la: 30.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Ca la noi, la nimeni!

Nici nu s-a încheiat bine campionatul, cu victoria CFR-ului clujean, care a confirmat o dată în plus valoarea lui Dan Petrescu, că din Gruia vine știrea-bombă: Bursucul le spune pa și pusi proaspeților campioni, luând cap-compas ultra-generoasa Chină! Nu-l mai oprește nici măcar fabuloasa clauză de reziliere a contractului, de exact 500.000 de euro, dat fiind că pe malurile Fluviului Galben va fi plătit regește, de vreo patru ori mai mult pe un sezon decât pe Someșul clujean.

S-ar cuveni să ne mirăm cumva? Nici vorbă, dacă am uita că, în ultima lună, șefii ceferiștilor fuseseră gata-gata să-l demită pe Petrescu, pentru zbaterile lui gălăgioase de pe marginea terenului, pentru nelipsitele proteste la adresa cavalerilor fluierului și, dincolo de toate, pentru maniera defensivă impusă în jocul echipei. Sigur, e un fel de a spune, dacă, în ciuda acestor reproșuri, a readus în Gruia titlul de campioană, dar realitatea e cu totul alta, Bursucul fiind recunoscut pentru fixurile sale, pentru disciplina de fier cerută jucătorilor (nu uitați trimiterea papițoiului Ioniță pe banca de rezerve!) și, mai ales, pentru imperativele cu care și-a tratat finanțatorii. Or, acum se dezvăluie și public că bossul Nelu Varga și prietenul lui, sforarul Vasile Dâncu, doreau să dicteze totul la echipă, în maniera lui Becali, ceea ce pentru Bursuc era inacceptabil. Iată deci că Dan Petrescu pleacă de la Cluj cu titlul în buzunar, în timp ce Dică, marele învins din play-off, rămâne bine-mersi la cârma FCSB! Ca la noi, la nimeni, nu-i așa?

Și, apropo de asta, v-ați fi putut închipui vreodată să-l vedeți pe marele Ilie Năstase culcat pe burtă și încătușat de polițiștii de la Rutieră, după o alcoolemie de 0,55 la mie? Excesul de zel al apărătorilor legii este cel puțin condamnabil, în condițiile în care este dovedit deja că toată „operațiunea"se făcuse "la pont" și îl viza punctual pe marele Ilie, generalul Năstase, cum se va dovedi, de altfel, și a doua zi, când Poliția l-a pândit și după incursiunea sa...cu scuterul (și cu permisul de conducere din Monte Carlo), la Spitalul de Urgență, unde se dusese pentru certificatul medical! Pot accepta ideea că Năstase e același Nasty care a fost întotdeauna, mă număr și eu printre cei care susțin respectarea regulilor circulației pe drumurile publice, dar am fost și sunt, în același timp, un adversar declarat al statului polițienesc, al excesului de zel și al abuzurilor la care polițiștii de la Rutieră recurg încă prea frecvent! Deși se circulă ca vai de lume de-a lungul întregii Românii, inclusiv sau mai ales în București. În consecință, cele două dosare (penale!?!) instrumentate lui Ilie Năstase sper să se limiteze la amenzile care i-au fost dictate și la suspendarea permisului de conducere, dar să atragă, în același timp, și sancționarea corespunzătoare a agenților de circulație care au sărit calul, umilind de-a dreptul unul dintre cei mai mari sportivi ai României. Este absolut inadmisibil!...

Și-acum, să ne îndreptăm atenția spre marele turneu de la Roland Garros, unde Simona Halep a și debutat la ora apariției acestor rânduri, continuându-și drumul spre piscul pe care și-l dorește cel mai mult - câștigarea unui Grand Slam. Este în continuare nr.1 mondial, este și favorita nr.1 a turneului de la Paris , iar Martina Navratilova tocmai a declarat că Simona poate să triumfe de astă dată, cu atât mai mult cu cât învingătoarea ei de anul trecut, Jelena Ostapenko, a fost eliminată din primul tur. Ca și Venus Williams!...

P.S. Bravo Craiovei pentru câștigarea "Cupei României", dar și un cuvânt pentru încântătoarea finală de la Kiev a Ligii Campionilor Europeni, care a adus Realului Madrid o nouă victorie strălucitoare. Grație uluitorului Bale, ofertat de Manchester United cu 230 milioane de euro! Și cu 740.000 de euro, săptămânal!!!

Horia Alexandrescu
(preluat din România literară)

loading...
PUTETI CITI SI...