Bravo, "Gurita"!

Postat la: 19.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Bravo,

Nimeni nu se indoia de faptul ca prima noastra reprezentativa va castiga partida cu echipa Lituaniei, desi mai staruia in memorie episodul trist de acum cativa ani, acel 0-3 de la Ploiesti. Noua echipa aflata sub comanda lui Cosmin Contra era obligata sa treaca acest important examen din Liga Natiunilor pentru a-si mentine sansele de acces, fie si prin baraj, pe treapta superioara a ierarhiei...

Cum au decurs lucrurile, s-a vazut: 3-0 pentru tricolori, scor care consfintea o binemeritata revansa si, totodata, surmontarea in clasament a rivalei Muntenegru, inaintea confruntarii directe, decisive, de la Pristina... Ca Lituania, deja iesita din cursa calificarii, nu a venit doar pentru a face act de prezenta s-a vazut din felul in care jucatorii sai s-au batut cu darzenie in teren.

Dar, dupa parerea mea, diferenta au facut-o tehnica si tactica superioare ale tricolorilor. Insa ceea ce a impresionat placut la echipa aliniata de Contra au fost noutatile din lot. "Gurita" a avut inspiratia si curajul sa arunce in focul luptei mai multi tineri talentati, de reala perspectiva, din curtea lui Mirel Radoi. Si bine a facut in vederea construirii unei nationale mai mai puternice si mai performante pe scenele europeana si mondiala... Am vazut sambata in tanarul Puscas un varf de atac (care a si deschis scorul) demonstrand ca poate fi la nivelul lui Tucudean... Am mai vazut un Hagi-junior, capitanul nationalei sub 21 ani, calificate in C.E. dupa un parcurs perfect in grupa, pregatit sa faca pasul in nationala mare.

Dar, dincolo de ei, mai se vad si altii, um ar fi Bancu (desi nu a avut o zi prea buna sambata), Morutan, Ciocaldau, Marin etc, etc... Semne bune pentru formarea unui nucleu valoros al primei representative nationale. Semn bun, mai ales, dinspre Cosmin Contra care, iata, s-a decis sa promoveze cu curaj si intelepciune tineretul...

Pe tricolori ii asteapa, insa, marti cel mai greu examen, ultimul din campania de calificare, in deplasarea din Muntenegru. Va fi, desigur, un meci pe viata si pe moarte, intrucat si gazdele tintesc acelasi obiectiv, dispunand - sa recunoastem - de un lot valoros,solid, bataios si ambitios... Nu avem decat sa le tinem pumnii alor nostril. Si, daca nu vor putea sa iasa victoriosi, macar sa nu iasa invinsi! Si un egal ar fi bun!

Sunt curios sa vad daca, avand in vedere miza mare a acestei confruntari, Cosmin Contra va apela numai la jucatori experimentati sau va da credit si tinerilor. Oricum, pentru ca a deshis mai vizibil calea intineririi nationalei, merita aplauze. Bravo, " Gurita"!

P.S. O veste buna: Simona Halep scapa treptat-treptat de problemele fizice care au tinut-o destul de multa vreme pe... tusa. Abia asteptam sa o revedem in circuit, aparandu-si pozitia de lider mondial. Sa speram ca o va face cu tenacitatea care o caracterizeaza. Succes, S!

Aurelian Brebeanu

loading...
PUTETI CITI SI...