Asta are, asta n-are, asta e castigatoare!

Postat la: 10.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Asta are, asta n-are, asta e castigatoare!

Ghicitori în cafea, căutători în stele, simțitori în urina, sunt doar câteva metode prin care, cred, ajungem la rezultatele sondajelor din ultimii ani. A, mai este și alba-neagră. Altfel, care ar fi logica, căci vezi că cine platește, urcă în clasament.

Ultima astfel de isprava îi aparține lui Alin Teodorescu cu al său IMAS. Față de luna septembrie, PSD-31,9 crește cu fix trei procente, PNL -26,1 scade cu exact unul, iar USR - care a comandat și plătit sondajul, crește cu aproape (aici nu e la fix) cinci la sută, ajungând la 14,3%. ALDE, bate pasul pe loc, iar MRÎ tot creste, de la 10,1 la 10,7.

Iată că PSD-ului îi priesc scandalurile interne, legile justiției, expulzarile, remanierile, vorbele de duh și schimburile de replici cu cotroceanul. Liberalii, în plin fuleu pe manta opoziției, alunecă pe coaja de banană iar USR și cioloșiștii cresc ca Făt Frumos. Acum, fără a avea abilitățile sus citate, ale sondeorilor, putem face un exercițiu de imaginație, mai bogată oricum decât a lor.

Printre prieteni, cunoștiinte, colegi, amici de pe rețelele de socializare, vânzătoare, taximetriști, în general toți cu care interacționam, câți ar vota cu aceste doua partide? Sincer, nu prea cunosc. A, da Barna cu familia, Cioloș cu franțuzoaica și încă câtiva rezistenți. De aici la peste 25% pare cam mult. Adică la nivelul PNL. Să ne aducem aminte cum a fost la alegeri cu USR, intrat în parlament, cu chiu cu vai, fără nici un program de guvernare (lucram cu materialul clientului).

Doar, noi suntem, voati-ne! Ce s-a schimbat de atunci în viața partidulețului creat in laboratoare obscure? Mai mult, locomotiva de atunci, Nicusor Dan, a fost trecută pe linie moartă. În curând, daca PRM sau PNT-CD ar comanda un sondaj de opinie, am asista la plasarea lor spre pragul de 5%. Dai un ban, dar stai în față.

Ce încredere să mai ai. Dacă Dâncu și Pieleanu se apuca de sondajele lor, avem alte surprize. Toți furnizorii de sondaje sunt, de altfel, oameni de mare probitate morală. Avem însă dreptul să le comentam cum ne pricepem și noi. Aici sunt diferențele dintre zațul de la Lavazza și ăl de nechezol.

Mihnea Talau

 

loading...
PUTETI CITI SI...