Arrivederci Roma și Burleanu!

Postat la: 01.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Arrivederci Roma și Burleanu!

Nu mă-ntrebați de returul cu Lazio, că-mi mai stricați o zi! A cobit Gigi când a spus că ne vor da vreo șase - primind el, ca de obicei, vreun semn de la Cel de Sus! - dar ne-au ajuns cu vârf și îndesat și cele cinci încasate, așa că nu ne mai rămâne decât să fluierăm a pagubă: arrivederci Roma (și Europa League)! Degeaba s-or fi bucurat însă suporterii câinilor roșii de bătuta luată de steliști, că le-a venit și lor rândul imediat să schelălăie sub ninsoarea de la Giurgiu, unde dinamoviștii au înghițit un 2-0 rușinos, care îi expediază... out din play-off!

S-ar cuveni totuși să deplângem așa-zisul fotbal jucat la vremea asta, pe viscol și pe ger, cum s-a întâmplat și duminică seară, pe Arena Națională, la partida dintre FCSB și Sepsi, unde am dârdâit și eu în tribună, pentru acel 2-0 scremut cu care steliștii intră în play-off, la două puncte de CFR Cluj (după înjumătățire). Iar acesta e numai începutul iernii noastre fotbalistice, având în vedere că gerul polar abia se prăvălește peste noi, de vreme ce joi avem meciuri din Cupă și de duminică intrăm efectiv în play-off!

Apropo de șmecheria cu reducerea punctelor la jumătate în momentul intrării în faza decisivă a campionatului, mi se pare nu doar o crasă nedreptate, ci de-a dreptul o prostie, a cărei sursă a fost denunțată zilele trecute de Cornel Dinu: "...Totul a plecat de la Sepp Blatter. Până la el, nu existau asemenea calcule de bancher care-și onorează conturile din Elveția. L-am cunoscut în acea perioadă. A venit cu tot felul de astfel de comicării, dijmuiri, calcule și procente. Sunt niște clasamente care n-au nimic în comun cu realitatea simplă a scorurilor din teren. Fotbalul trebuie simplificat."

Subscriu integral și poate că ne vom trezi și noi, așezând fotbalul românesc pe baze logice și corecte, mai ales că alegerile de la FRF bat la ușă, iar starea majorității cluburilor noastre e jalnică, după mandatul deplorabil al lui Răzvan Burleanu și al locotenenților, sublocotenenților și restului gradaților din subordinea sa! Ca să-și justifice însă candidatura tupeistă la un nou mandat, zisul Burleanu aruncă pe piață găselnița prostească potrivit căreia nu-știu-câți președinți ai unor federații naționale din fotbalul european n-ar fi ajuns în funcțiile cu pricina în urma unor cariere de jucători, ba unii nici n-ar fi dat vreodată cu piciorul în minge. Adică, vezi Doamne, și el, care n-a jucat decât fotbal cu nasturi, e în aceeași situație, care i-ar garanta dreptul la șefia FRF. Credeți-mă că o gogomănie mai mare nu putea emite şi, ca să se lămurească, i-aș recomanda să afle câți dintre acei conducători europeni au făcut doar studii... politice și au lucrat numai la stat, ca el! Dacă-mi dă un singur asemenea exemplu, îi pot înțelege tupeul de a spera într-un nou mandat. De acceptat însă tot nu-l accept, pentru simplul motiv că îl consider un politruc parașutat de nicăieri în fruntea fotbalului românesc.

Și-apoi, iată că luni a dat viscolul și peste gașca lui Burleanu! Kaiserul Ionuț Lupescu și-a lansat candidatura, iar în spatele său stau mai toate fostele glorii ale sportului nostru rege, ca și majoritatea profesioniștilor care se străduiesc, de ani și ani de zile, să readucă soccerul autohton acolo unde a fost și unde trebuie să revină. Gata cu oficialii județeni păcăliţi cu câteva mingi, gata și cu mercenarii dispuși să se înroleze contra cost în oastea de strânsură a lui Burleanu și care i-au acoperit angajarea și menținerea lui Christoph Daum la cârma naționalei până în pragul mumificării sale. Ne-am săturat și, dacă tot ne-a ajuns, vă chem și eu alături de Ionuț Lupescu și de toți cei care vor cu adevărat binele fotbalului românesc!

Horia Alexandrescu
(text preluat din Romania literara)

loading...
PUTETI CITI SI...