Arriva Gigi L'Amoroso!

Postat la: 22.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Arriva Gigi L'Amoroso!

Joia trecută, când Steaua lui Becali a învins-o pe Lazio în Europa League, eram și eu în Arena Națională, la doi pași de patronul FCSB , văzându-l cum jubila fericit, savurând marea victorie alături de tribunele incandescente. Era, într-adevăr, un succes de palmares cum se spune, împotriva unei echipe de top a fotbalului italian, cu cel mai bun atac din Serie A, chiar la acest moment.

Bașca o serie de jucători cotați la sume amețitoare pe Transfermarkt, numai Sergej Milincovici-Savic, cu cota sa de 55 milioane euro, făcând cam de două ori cât toată trupa lui Becali. Deși, nu mi-a rușine nici cu Immobile și Vrij (ambii la 35 de milioane) sau Anderson (25 milioane)! Amintesc aceste sume colosale pentru a înțelege mai bine cu cine am avut și mai avem de-a face chiar azi, când e programat meciul retur, pe faimosul "Stadio Olimpico" de la Roma. La București însă le-am fost superiori, pe de o parte grație mobilizării exemplare a băieților lui Dică, iar pe de alta superiorității prostești cu care Simone Inzaghi și-a trimis squadra la luptă.

Putea fi 2-0 chiar, dacă Budescu (altfel, excepțional!) nu rata imensa ocazie din minutul 69, cum și "italienii" puteau înscrie, tot de două ori, prin Caceras și Basta, în finalul meciului. Cert e că în momentul în care enervantul arbitru german... Deniz Aytekin a fluierat sfârșitul partidei, privindu-l pe Becali cum țopăia fericit în tribună, mi-am amintit de un șlagăr al Dalidei, din anii 70, care istorisea povestea întoarcerii triumfale acasă a napoletanului Gigi Amoroso! Și căutam să-mi închipui că în noaptea asta, după meciul de la Roma, ne-am putea înghesui cu toții la Otopeni, fredonând împreună "Arriva Gigi Amoroso!"... Îmi dați voie să visez frumos, nu?!

Revenind totuși la meciul retur de astă seară, trebuie să recunosc că mi-e cam frică. Și nu numai pentru că e de așteptat ca Immobile, mașina de goluri a lui Lazio, să fie mai mobil decât la București, iar ultrașii "biancoceleștilor" să-și împingă favoriții spre o victorie aducătoare de calificare. Mi-e frică și că în jocul de la Roma ne va lipsi Pintilii, după cartonașul primit pe bună dreptate pentru protestele lui inutile de la București. Dincolo de toate astea, dacă mi-e mai frică și mai frică de ceva, acel ceva se numește Daniel Vlad, portarul steliștilor! Băiatul ăsta, pe care Gigi îl visa și îl numea "Messi al portarilor" - pe lângă că, la cei 19 ani neîmpliniți ai săi, are caș la gură - e departe rău de valoarea și experiența lui Florin Niță, vândut de Becali la Sparta Praga, pe o bagatelă de vreo două milioane de euro. Când am aflat că Vlad îi va lua locul în poarta steliștilor, mi-am reamintit de meciul pierdut cu Viitorul ,prin golul ăla pe care l-a încasat de la vreo 30 de metri.

Mai recent, s-a făcut de băcănie și în meciul cu CFR-ul, pentru a-l exaspera, în sfârșit, și pe Gigi Becali, după gafele din derby-ul de duminica asta, cu Dinamo! Drept urmare, patronul roș-albaștrilor a anunțat că va căuta urgent un portar, numai că această precipitare explicabilă nu acoperă, din păcate, și meciul de astăzi de la Roma. De aici, concluzia că astă seară nu trebuie să ne apărăm supranumeric vreme de 90 de minute, ci să atacăm cu curaj, amintindu-ne de isprava lui Viorel Hizo, de acum câțiva ani, în 2011 dacă nu greșesc, când FC Vaslui a făcut 2-2 la Roma, chiar cu Lazio, urmat de o remiză albă, în returul de acasă! Contez, deci, pe un asemenea precedent, cum contez pe realul potențial ofensiv al steliștilor, în care Budescu e omul cheie, iar Harlem Gnohere l-a impresionat până și pe signor Inzaghi. Dar mai sunt acolo, cu forță de atac, Planici, Cristi Tănase și Teixeira, cum cred că a sosit momentul să semneze un gol antologic, al calificării, și răzbunătorul Alibec.

Cred, deci, că se poate, și dacă se poate, de ce n-am reuși?! Iar dacă vom reuși, haideți să ne adunăm seara, în aeroport la Otopeni, să salutăm calificarea steliștilor, cîntând împreună "Arriva Gigi L'Amoroso!"

Horia Alexandrescu
(text preluat din Romania literara)

loading...
PUTETI CITI SI...