Andrei Gheorghe sau deziluzia provocării

Postat la: 21.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Andrei Gheorghe sau deziluzia provocării

Nu au trecut 48 de ore de când Andrei Gheorghe a plecat dintre noi și au și început să apară laudele ditirambice și pupincuriștii necrofagi. Ca de obicei, după trecerea în Neființă a unei vedete, apar tot felul de găianari vorbăreți care încearcă să lege câinele personal al oportunității de dricul decedatului cu declarații lacrimogene, suferințe de doi lei și vorbe unse cu ulei de motor ars, în speranța că vor mai ciugului două trei boabe de audiență și empatie publică.

Andrei, cel pe care l-am cunoscut bine, dar nu foarte bine, a fost un profesionist de media până în vârful incandescent al țigării pe care o purta des în colțul gurii. Și ca orice profesionist, a ales drumul provocării, ca scară pentru o ascensiune rapidă. Cu o inteligență nativă, dublată de o cultură rară și un sprit capabil să facă proștii să creadă că e noapte, când soarele strălucește pe cer, Andrei a cântat la pianul manipulării ca un mare maestru. A căutat scandalurile cu lumânarea, care îi arde acum la căpătâi, gestionând de fiecare dată, ca un profesionist fiecare provocare pe care a generat-o. Andrei a murit de inimă rea. Și la propriu și la figurat.

Malaxorul media este capabil să transforme în carne de mici orice conștiință și trebuie să ai suflet de kevlar să reușești să stai în picioare și să nu îți tremure genunchii. Deziluzia și marginalizarea au fost principalele droguri care l-au ucis pe Andrei. Au ucis inima lui, în ambele sensuri. Suflet sensibil întro carcasă de fier, a gustat din cupa celebrității otrava uitării. Asta l-a distrus, pentru că sub armura cinismului și agresivității, deliberate și asumate, se ascundea un spirit lucid și fără opreliști. Multe vorbe se vor așterne de acum încolo peste urna cenușii lui Andrei, ca o zăpadă maculată și maculatoare. Andrei a fost, a plecat și gata. Toți o să ajugem inevitabil Acolo.

Continuarea pe mirceanstoian.ro

loading...
PUTETI CITI SI...