Adevăratul conducător al României

Postat la: 13.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Adevăratul conducător al României

Timp de zece ani, între 2007 și 2017, conform Alinei Bica, adevăratul conducător al României a fost Florian Coldea. La data exit-ului său, general cu patru stele și director operativ al Serviciului Român de Informații. Fostul șef DIICOT afirmă răspicat acest lucru. Ceea ce înseamnă că toți cei aleși în acest lung interval de timp, fie ca parlamentari, fie în alte demnități ale administrației locale, fie chiar ca președinți ai României, au fost doar un simplu decor. La fel cum decoruri au fost și guvernele care s-au succedat.

Aparent, de ochii lumii, România a organizat, ciclic, alegeri. Pentru ca cetățenii să decidă în mod liber pe cine să pună în funcții de primari, de consilieri, cine să le fie parlamentarii, cine să se mute la Cotroceni în calitate de președinte al României și cine să îi reprezinte la Palatul Victoria, în Executiv, pe cei aleși. Totul, însă, nu a fost decât o simplă butaforie. Capul unei instituții de forță dirija totul, conducea efectiv România din poziția de al doilea om al instituției. În condițiile în care, în prima poziție a SRI, a fost menținut un om de paie, în persoana lui George Maior.

Din 2007 până în 2017, am avut instalate, la Palatul Victoria, Guvernele Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta, Dacian Cioloș și, în fine, Guvernul Sorin Grindeanu. La Palatul Cotroceni, s-au succedat Traian Băsescu și Klaus Iohannis. Nu mai are rost să-i enumerăm pe nenumărații primari generali, primari și consilieri. Nici pe șefii celor mai importante o sută de instituții din România. În intervalul 2007-2017, am avut trei Parlamente. Trei rânduri de senatori și deputați. Astăzi, avem confirmarea că șeful absolut al acestui uriaș angrenaj aparent democratic a fost generalul cu patru stele Florian Coldea. Cel despre care mulți au scris și au afirmat, și au și plătit pentru asta, eu unul mă număr printre ei, că ar conduce, prin mijloace oculte, o Românie doar aparent democratică.

Adevărata știre, adevărata bombă nu este însă ceea ce s-a mai vehiculat anterior, și anume că o instituție de forță, prin șeful ei, s-a substituit instituțiilor democratice ale statului român. Asta se știa. Noi toți ne imaginăm însă că, o bună perioadă din cei zece ani, mai exact opt din cei zece, adevăratul stăpân al României, vinovatul numărul unu pentru toate nenorocirile a fost Traian Băsescu. Și rând pe rând, am demonstrat cum acesta, pentru a-și întări puterea și pentru a suprima puterea celorlalți, și-a subordonat cele mai importante instituții ale statului. Numind, în fruntea lor, pe cine l-a tăiat capul. Iată însă că, azi, aflăm cu totul și cu totul altceva. Afirmațiile Alinei Bica, un om aflat mult timp la vârful sistemului, sunt abrupte, tăioase, concludente și categorice.

Conform acestora, adevăratul conducător al României nu a fost, timp de opt ani, așa cum ne imaginam, Traian Băsescu. El a fost doar un papagal. Jucat în toate chipurile în care a vrut Florian Coldea. Pur și simplu un om politic ales, aparent democratic, în cea mai înaltă funcție în stat și trimis la înaintare. Un fel de purtător de cuvânt al directorului operativ SRI. Asta da scamatorie. Să îi faci pe toți să privească la mâna stângă, în timp ce tu scoți iepurașul cu mâna dreaptă. Iar sub mandatul lui Klaus Iohannis lucrurile au fost mult mai simple. Iohannis a fost adus la putere nu așa cum credeam noi, de liberali, de electoratul liberal, de populația care nu a crezut în politicile stângii. Iohannis a fost adus la Palatul Cotroceni, în condițiile în care fusese subordonat anterior, chiar de către Florian Coldea.

În aceste condiții, dincolo de alte întrebări dramatice, care trebuiesc puse, vizând falsul stat de drept instaurat în România, mai plutește una, încă mai dramatică. Dacă așa stau lucrurile, cum de a fost totuși posibilă aruncarea peste bord a lui Florian Coldea? Pentru moment, singurul răspuns care îmi vine în minte se referă la factorul extern. Ceea ce este prea mult îi poate deranja chiar și pe stăpânii din afară, indiferent de loialitatea cozii de topor. Așa a fost posibil ca domnul Coldea să fie, strategic și chirurgical, extras din funcția de comandă operativă a României.

Sorin Rosca Stanescu

loading...
PUTETI CITI SI...