Vlad Cosma, o nouă înregistrare. Fostul deputat susţine că a fost învăţat ce să declare ca martor

Postat la: 19.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Vlad Cosma, o nouă înregistrare. Fostul deputat susţine că a fost învăţat ce să declare ca martor

Înainte de ultimul termen din proces, Vlad Cosma vine cu o nouă înregistrare de la DNA Ploieşti. Fostul deputat susţine că a fost învăţat ce să declare ca martor. Cosma a prezentat, duminică, o nouă înregistrare din sediul DNA Ploieşti. Potrivit discuţiilor, acesta ar fi fost învăţat ce să declare într-o cauză în care era citat ca martor.

Fostul deputat a acuzat şi că a fost constrâns de DNA Ploieşti să dea o declaraţie neadevărată la instanţă. Luni, are loc ultimul termen din procesul în care, în primă instanţă, Vlad Cosma a fost condamnat la 5 ani de închisoare, iar tatăl său, Mircea Cosma la opt ani. În înregistrarea prezentată de Vlad Cosma la Antena 3, realizată în sediul DNA Ploieşti, ar apărea procurorii Mircea Negulescu, Lucian Onea şi Giuela Deaconu. Potrivit înregistrării, Deaconu l-ar fi instruit pe Vlad Cosma în legătură cu declaraţia de martor pe care ar fi urmat să o dea ulterior într-un dosar al DNA, spunându-i ce urma să fie întrebat şi cum trebuia să răspundă. De asemenea, Vlad Cosma acuză că a fost constrâns de DNA Ploieşti să dea o declaraţie neadevărată la instanţă în unul dintre dosarele lui Sebastian Ghiţă. Fostul deputat susţine că a fost însoţit şi influenţat de un ofiţer DNA Ploieşti în timp ce era audiat de ÎCCJ prin videoconferinţă.

"În această fotografie o avem pe doamna poliţist judiciar DNA Ploieşti, Florea Gabriela. Am dat o declaraţie, la un moment dat, într-un dosar, pe care nu am mai dorit să o susţin. M-au înştiinţat că trebuie să merg la instanţă pentru a o susţine, am zis că refuz. Pentru a mă determona să o susţin, m-a însoţit doamna Florea. Mi-a mai citit încă ă dată declaraţia şi a stat ascunsă după monitor pentru a nu se vedea că este acolo. Pentru a se asigura că rezultatul e unul favorabil, au acest tupeu de a merge inclusiv în instanţă şi a ticlui acolo declaraţii pentru a fi siguri că nişte oameni vor fi condamnaţi. Cum se pot apăra oamenii din această ţară dacă doamna Florea stă ascunsă şi influenţează martorii. Aşa se constrând martorii. Vom observa că sala de judecata era ocupată şi dânsa corela, în această fotografie, cu domnul Onea, pe telefon, tot ceea ce trebuia să răspund eu. Ea vorbea cu el şi îi spunea că nu vreau să declar ceea ce trebuie. Am refuzat să spun ce şi-au dorit doamna Florea şi domnul Onea. Domnii judecători au simţit că ceva se întâmplă şi în acel dosar s-a dispus achitare în prima instanţă. E dosarul Bădescu-Ghiţă", a declarat Vlad Cosma la Antena 3.

Fostul deputat a prezentat şi o fotografie cu ofiţerul de poliţie judiciară, precizând că a fost realizată în sala în care urma să fie audiat prin videoconferinţă. Gabriela Florea este unul dintre cei doi ofiţeri de poliţie judiciară de la DNA Ploieşti a căror revocare a cerut-o ministrul Afacerilor Interne. Vlad Cosma a precizat că a început să facă înregistrările cu procurorii DNA Ploieşti în anul 2015. "Am constatat în anul 2015, când m-au abordat că se întâmplă nişte ilegalităţi în sediul DNA şi în sediul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti. Constatând că ceea ce îmi cer e ilegal, am încercat să fac aceste înregistrări ştiind că le voi prezenta la un moment dat public. Am începtut să înregistrez de când mi-au solicitat primele presupuse ilegalităţi, din anul 2015", a spus Cosma.

La finalul lui 2016, Vlad Cosma a fost condamnat la cinci ani de închisoare, tatăl acestuia, Mircea Cosma (fost preşedinte CJ Prahova), la opt ani iar omul de afaceri Răzvan Alexe a primit o condamnare de 2 ani şi 6 luni, decizia nefiind definitivă. Acuzaţiile, în legătură cu legătură cu atribuirea unor contracte. Alături de cei trei a fost condamnat la şase ani de închisoare şi Daniel Alixandrescu, fost director executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul Consiliului Judeţean Prahova.

"Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Alexe Răzvan în pedeapsa cea mai grea aceea de 2 ani şi 6 luni închisoare. (..) Condamnă pe inculpatul Cosma Vlad Alexandru la pedeapsa de 5 ani închisoare. (...) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Cosma Mircea în pedeapsa cea mai grea respectiv pedeapsa principală de 8 ani închisoare (..)Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Alixandrescu Daniel Adrian în pedeapsa cea mai grea respectiv pedeapsa principală de 6 ani închisoare. (..) Dispune confiscarea de la inculpatul Alexe Răzvan a sumei de 1.260.042,85 lei. Dispune confiscarea de la inculpatul Cosma Vlad Alexandru a sumei de 1.260.042,85 lei. Dispune confiscarea de la inculpatul Cosma Mircea a sumei de 1.890.064,27 lei. Dispune confiscarea de la inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian a sumei de 130.000 lei. Dispune confiscarea de la fiecare din inculpaţii Cosma Mircea şi Alixandrescu Daniel Adrian a sumei de câte 1.816.821,49 lei", se arată în decizia instanţei supreme.

Hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) nu este definitivă. Cei patru au fost trimişi în judecată de DNA în luna aprilie a anului 2014. Vlad Cosma este acuzat de trafic de influenţă, Răzvan Alexe este cercetat pentru trafic de influenţă şi dare de mită iar Mircea Cosma şi Daniel Alixandrescu sunt judecaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

"În perioada 2012 - 2013, inculpaţii Alexe Răzvan şi Cosma Vlad Alexandru au pretins şi primit de la trei reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, denunţători în cauză, suma totală de 4.410.149,97 lei, disimulată în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de aceste societăţi către două firme controlate în fapt de inculpatul Alexe Răzvan. Sumele de bani au fost pretinse şi primite de cei doi în schimbul intervenţiei la persoane cu putere de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova şi anume la inculpaţii Cosma Mircea, preşedintele autorităţii publice judeţene şi Alixandrescu Daniel Adrian, director executiv al Direcţiei Patrimoniu (având în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice), astfel încât cele trei societăţi să obţină de la Consiliul Judeţean Prahova trei lucrări de modernizare/întreţinere a drumurilor, dar şi pentru a deconta cu prioritate lucrări deja efectuate", anunţau procurorii.

Cele trei lucrări se referă la obiectivele următoare: "Modernizare DJ 101 I Buda Nedelea, judeţul Prahova", "Lucrări şi servicii privind întreţinerea curentă a drumurilor publice - plombe" şi "Întreţinerea curentă a drumurilor judeţene pe timp de iarnă 2012 - 2013".

loading...
PUTETI CITI SI...