Un intreg clan mafiot se ascunde sub pulpana Rovanei Plumb, la Transporturi. Cap de linie, pupilul Roberto!

Postat la: 19.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Un intreg clan mafiot se ascunde sub pulpana Rovanei Plumb, la Transporturi. Cap de linie, pupilul Roberto!

Despre Robert Dintoi, ZIUAnews a facut in anii trecuti o multime de dezvaluiri. Este un personaj controversat care a lucrat la publicatia „Viata Valcii" pana prin 2012, perioada cand s-a comportat mai degraba ca un agent de PR al Rovanei Plumb decat ca un jurnalist. Chestiunea e ca Dintoi, pe nume de scena "Roberto", a secondat-o pe Rovana Plumb nu numai in afacerile de familie, ci si la Mediu, sau, mai nou, la Transporturi - propulsat si la TAROM -, unde s-a lipit de clanul condus de Elena Petrascu, secretar general al ministerului, iar acum, cei doi, fac si desfac dupa propria lege, sub bagheta "magului" Lascuț, de la firma Millenium, care diriguie spatiile si restaurantele din Aeroportului Otopeni.

Dar pana la mendrele Elenei Petrascu, mai cunoscuta ca "Nuti Faliment" - cea care conduce de fapt MT prin delegarea de raspundere si competente a Rovanei Plumb mai sunt altele de amintit. Cum la fel de bine pentru a se intelege intreaga increngatura de care avem parte sub pulpana Rovanei Plumb, despre interesele pe care le au in joc si Catalin Lascut de la Millenium, alaturi de Robert Dintoi si Elena Petrascu, se pot gasi lamuriri in articolele de AICI si AICI. dar pana atunci, sa vedem care a fost ascensiunea lui Robert Dintoi, care a devenit din umil jurnalist valcean mana dreapta a Rovanei Plumb. Si nu numai!

Sa le luam pe rand. Suportul mediatic a ajutat-o pe Rovana Plumb - actualmente una din cele mai bune prietene a premierului Viorica Dancila - sa ajunga astfel deputat PSD. In 2012, Dintoi a fost demis de la conducerea ziarului „Viata Valcii", dar a fost recuperat de Rovana Plumb la Dambovita, noul sau refugiu politic. Cu ocazia campaniei electorale în care Rovana Plumb a candidat la alegerile parlamentare, Robert Dințoi a devenit redactorul șef al publicației „Vocea Dâmboviței", patronată de ministrul Mediului de la acea vreme. În timpul luptei politice pentru fotoliile de deputați și de senatori, ziaristul a dus și el lupta sa, una jurnalistică, pentru a atrage, din nou, electoratul de partea protectoarei sale.

În ciuda zvonurilor apărute atunci, conform cărora ziarul este doar unul de campanie, ministrul Mediului a dorit ca publicația să continue să existe, patronul politicii editoriale fiind, în continuare, Robert Dințoi, un ziarist considerat - atât de colegii de breaslă, cât și de personaje politice locale - unul controversat. Increngatura dintre presa si politica nu se opreste la Robert Dintoi, ci ajunge chiar si in familia acestuia. Astfel, polițistul Bogdan Dințoi, fratele lui Robert Dințoi, a fost transferat, in acea perioada, la ordinul ministrului Plumb, ca șef al corpului de control la Ministeru Mediului!! Nici sotia lui Robert Dintoi nu a ramas fara rasplata pentru PR-ul de presa pus la dispozitia Rovanei Plumb de catre sotul ei. Laura Geanina Dințoi a fost numită la conducerea Oficiului pentru Protecția Consumatorului Vâlcea consfintind astfel profitabila alianta dintre presa si politica, via Rovana Plumb. De aici, sotia lui Dintoi a fost promovata pe leafa buna si alte premieri salariale ca sefa de birou la Ministerul Dezvoltarii si Fondurilor Europene. Din declaratiile de avere de AICI si AICI apar si functiile si lefurile castigate de Robert Dintoi.

Problema este ca Dintoi, din companion al Rovanei Plumb, un fel de "pupil" al acesteia, a fost propulasat la TAROM, in consiliul de administratie. Manevra a inceput pe timpul cand Eugen Davidoiu se afla la conducerea companiei. Acesta si-a luat initial mai multi consilieri, intre care si Robert Dintoi, penumele din cartea de identitate: Marius Roberto Dintoi. Ei bine, este de notorietate ca Davidoiu l-a luat pe Roberto la Cancun, in 2017, la conferinta IATA. Si nu oricum, ambii au fost cu nevestele, intr-un soi de vacanta si din informatiile martorilor nu prea au trecut prin sala de conferinte, desi excursia exotica a costat o mica avere, peste 10.000 de euro, bani decontati de TAROM.

Tot aici, Davidoiu, secondat de marele consilier Roberto, au fost protagonistii unui moment penibil: In dimineata zilei de 4 iunie 2017, era stabilit, conform programul IATA, ca Eugen Davidoiu sa se intalneasca pe terasa hotelului unde era cazat cu directorul executiv al IATA, Alexandre de Juniac. La ora stabilita, directorul IATA insotit de un colaborator al sau au ajuns la locul intalnirii, dar Davidoiu nu era prezent. Intr-un tarziu, Davidoiu, impreuna cu Dintoi si sotiiile si copiii imbracati in tinuta de plaja, a ajuns in holul hotelului, fara sa aiba habar de intalnirea cu seful IATA. Acesta din urma i-a abordat, dar de penibilul situatiei au stabilit sa aiba o discutie in ziua urmatoare, intalnire la care, insa, Davidoiu nu s-a prezentat, preferand plaja si compania lui Dintoi.

Roberto Dintoi s-a insurubat din ce in ce mai tare in vecinatatea Rovanei Plumb, ajungand sa intre in anturajul fiului acestuia. Mai mult, acesta contribuie din plin la firma avicola al familiei Plumb, la care ajunge si actionar, grupul de firme fiind deţinut în acte de rude prin alianţă şi de Robert Dinţoi. Asa ca mai intai consilierul s-a specializat si in mici, parizer, salam, cârnații și orice fel de produse din carne de pui. Acestea au fost vândute sub marca Ferma Davicarm sunt realizate de familia fostului ministru al Mediului și al Muncii, Rovana Plumb (PSD).

În luna decembrie 2015, în acţionariatul Fermei Davicarm din Bucureşti, societate care produce şi distribuie produse în supermarketuri ca Auchan, Metro şi MegaImage, conform site-ului propriu, apărea Andrei Plumb (născut în 1984), fiul cel mare al Rovanei Plumb, şi soţia acestuia, Anişoara Plumb. Fiecare avea la acea ora câte 25% din SRL. Metoda prin care cei doi devin acționari este majorarea de capital în numerar. Asta înseamnă, conform opiniei oferite de un economist, că fiul Rovanei Plumb ar fi trebuit să aducă în societate un aport de aproape 1,5 milioane de lei, atât cât era minumul rulajului Davicarm la sfârșitul anului 2014. Andrei Plumb anunțase tot atunci că intenționa să candideze la funcția de primar al municipiului Târgoviște.

Metoda prin care familia Plumb, prin "sageata" Dintoi a pus mana pe afacerea cu carnurile seamana destul de mult cu algoritmul prin care familia lui Liviu Dragnea rostogoleste afacerile Teldrum cu firma Salcia, sau alte companii. Astfel, o SRL din București, denumit Anna-Cris, specializata în comerțul cu amănuntul, își schimba denumirea în Ferma Davicarm și apoi este integrat în Davicarm Group, din care mai face parte Davicarm Group Oltenia şi Davicarm Group Dâmboviţa.

Cei care au înființat Anna-Cris sunt Ștefan și Natalia Duță, iar firma a fost o mică SRL, fără activitate, sau cu o cifră de afaceri anuală de până în 7.000 de lei. Natalia şi Ştefan Duţă sunt cuscrii Rovanei Plumb. Andrei Plumb, este căsătorit cu Anișoara, fiica soților Duță. În 2011, după schimbarea denumirii în Ferma Davicarm, urmează avântul până la o cifră de aproape 900.000 de euro. În 2014, cifra de afaceri coborâse la 1,5 milioane de lei (300.000 de euro). În acte, aceasta societate continua să nu aibă nicio legătură cu familia Rovanei Plumb. Cuscrii Natala şi Ştefan Duţă erau unicii acţionari. Asta până în decembrie când intra în societate ca acționari fiul și nora fostului ministru de la Mediu sau Muncă. Metoda prin care cei doi devin acționari este majorarea de capital.

Chiar înainte de a intra oficial în firma, Ferma Davicarm a fost utilizată ca și cum ar fi de fapt a familiei Plumb și nu a familiei Duță, cuscrii Rovanei Plumb.
Printr-un credit realizat de Andrei Plumb la Romexterra Leasing, acesta garantează împrumutul tocmai cu Ferma Davicarm. În a doua parte a anului trecut, Romexterra cere executarea firmei deţinute în acte de soţii Duţă în contul leasingului lui Andrei Plumb. Tot în 2011, Ferma Davicarm își muta sediul într-un apartament de pe Calea Vitan nr. 106. În aceeaşi locuinţă, care nu a figurat niciodată, din 2004, în declarațiile de avere a Rovanei Plumb, familia ministrului a înființat mai multe firme. Este vorba de Prime Time Construct (cu acţionari, de-a lungul timpului pe Dan Plumb - soțul Rovanei Plumb şi Andrei Plumb - fiul) și WRP Smart Invest (Răzvan Dan Plumb acţionar, al doilea fiu, mezinul liderului PSD) .

Ferma Davicarm este acționar și în alte două firme: Davicarm Grup Dâmbovița și Davicarm Grup Oltenia. La aceasta din urmă, Ferma Davicarm deține jumătate din acțiuni, iar Robert Dințoi, restul de 50%. Cum spuneam, lucru extrem de grav, acesta este fratele lui Ionuţ Bogdan Dinţoi, cel care a fost în 2013, pe mandatul Rovanei Plumb la Mediu, şeful Corpului de Control al ministrului. Apoi, din 2014, a mers cu liderul PSD la ministerul Muncii, unde a fost consilier cu responsabilitatea coordonării direcţiei fondurilor europene.

loading...
PUTETI CITI SI...