Trei consilieri ai "Uței " Lipă au fost plătiți și de COSR, dar Mihai Covaliu nu știe de așa ceva

Postat la: 31.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Trei consilieri ai

In guvernul tehnocrat al lui Dacian Ciolos, Elisabeta „Uta" Lipa a ajuns ministru al Tineretului si Sportului. Potrivit legislatiei actuale, orice ministru are dreptul pana la sapte consilieri.

Ca atare, „Uta" Lipa si-a adus si doi consilieri pensionari care si-au facut veacul ani de zile in ograda Ministerului Afacerilor Interne, pe chestorii Niculae Chesnoiu si Matei Stanciuc, cunoscutii sub numele de fratii Petreus. Totodata, „Uta" Lipa a avut grija sa se puna bine cu ministrul Finatelor de la aceea vreme, Anca Dragu, si astfel sotul acesteia- Marius Alexandru Dragu, a ajuns consilierul fostei canotoarea. Toate bune si frumoase. Lipa a plecat asa cum a venit si totodata cu ea au plecat si cei trei consilieri.

La plecare acestia si-au depus declaratiile de avere si interese care sunt postate pe site-ul Ministerului Tineretului si Sportului. Insa, surpriza! Niculaei Chesnoiu si Matei Stanciuc au mentionat in declaratiile de avere ca in decursul anului 2016 au fosta salariati ai „MTS+COSR" incasand 58.024 de lei, suma din care 25.000 de lei provin de la COSR. Si fostul sot al ministrului de Finante, Marius Dragu, si-a mentionat in declaratia de avere ca a incasat in decursul anului 2016 suma de 10.000 de lei de la COSR in baza HG nr.1147/2007, privind acordarea cetateniei romane unor persoane.

Ce treaba are COSR, sotul fostei ministrese si acordarea de bani pentru acordarea cetateniei? Ramane un mister. Ca urmare a faptului ca cei trei consilieri au mentionat in declaratiile de avere ca au incasat bani de la COSR, ZIUAnews a solicitat presedintelui COSR, Mihai Covaliu, sa precizeze ce functii au ocupat anul trecut cei trei la COSR pentru care au fost remunerati in decursul anului 2016 cand la butoanele forului olimpic se afla tandemul Alin Petrache- Ioan Dobrescu.

Raspunsul sefului COSR transmis, ieri, pentru ZIUAnews este unul surprinzator: „Domnii Alexandru Marius Dragu, Neculai Chesnoiu si Matei Stanciuc nu au ocupat functii in cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman". In urma acestui raspuns, se naste un mare semn de intrebare: Ce au facut cei trei consilieri pentru a fi platiti de COSR si Mihai Covaliu nu stie?

loading...
PUTETI CITI SI...