Taberele Gabrielei Firea. Minciuna, umilintă, conditii inumane si pericol maxim de imbolnavire

Postat la: 02.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Taberele Gabrieli Firea. Minciuna, umilintă, conditii inumane si pericol maxim de imbolnavire

Programele Primãriei Capitalei, implementate de Gabriela Firea, au fost compromise. Primele serii de tineri şi vârstnici s-au întors şi relateazã minciuna, coşmarul şi pericolul prin care au trecut. Mulţi dintre ei au fost îmbolnăviți, umilițişi batjocoriți din cauza condiţiilor în care au fost cazaţi şi hrãniţi. Pentru Gabriela Firea a fost o afacere profitabilã şi cu comisioane generoase, dar pentru participanţi a fost teroare.

Oamenii s-au îmbolnãvit de la mãncare. Aşa cum se poate vedea din capturile conversaţiilor, reprezentanţii municipalitãţii au vrut sã ascundã adevãrul, nu au permis autoritãţilor sã ia probe din mâncare sau sã verifice condiţiile de cazare. Tinerii racolaţi pentru tabãra din Costineşti provin de pe filiera PSD - ALDE, directorul general si directorul general adjunct provin din aceste partide. Centrul pentru Tineret este doar un instrument de partid inventat de majoritatea PSD-ALDE, iar în viitor vor sã racoleze minori între 14 şi 18 ani. Din discuţii reiese cã cei mai mulţi s-u întors acasã cu enterocolite şi au suportat condiţii inumane pentru ştaiful Primãriei Capitalei. Ei relateazã cã:

◆ Au aflat cu 30 de ore înainte de începerea taberei cã au foat selectați în seria respectivã. Adicã au primit un mail vineri noaptea cã duminicã la prânz trebuie sã fie la Costinești, la Vraja Mãrii!
◆ La înscriere nu s-a cerut niciun fel de aviz epidemiologic, ei completau doar un formular dacã au afecțiuni şi nevoi speciale. Astfel Centrul pentru Tineret şi-a asumat cã poate veni cineva cu o boalã transmisibilă şi sã-i infecteze pe ceilalţi.
◆ Fiind o tabãrã organizatã, era de aşteptat sã existe zone rezervate, salvamari şi un sumar instructaj.
◆ Din prima zi li s-a cerut sã semneze de preznţã pentru toate cele 4 sesiuni de training. Conştiincioşi, tinerii s-au adunat, dar încã de la prima sesiune a lipsit instructorul, acelaşi pentru toate cele 4 module. Dupã o orã de aşteptareli s-a spus sã meargă pe plajã unde urma sã se ţinã cursul. Pe plajã, aceeaşi poveste, iar tinerii au fost trimişi în camere. Trainerul nu a mai apãrut.
◆ Condiţiile de cazare au foat mizerabile: miros de canalizare, igrasie, mizerie, lenjerie ruptă şi pătată.
◆ Îmbolnăvirile s-au produs în urma mesei de prânz din ziua de joi, iar medicul contractat local de Centrul pentru Tineret a venit vineri dimineaţa fãrã niciun instrument medical, nici mãcar un termometru. Le-a spus tuturor cã nu au nimic.
◆ Dupã ce vineri seara au chemat SMURDUL, au scris pe FB şi au vorbit cu presa, seara au fost "convocaţi" la şedinţã. Acolo au fost amenințați, mai voalat sau mai direct, cã fapta se numeşte defăimare şi li s-a cerut sã nu mai vorbeascã cu presa. Li s-a mai spus cã nu de la mâncarea din tabãrã s-au îmbolnăvit, ci "cine ştie ce aţi mâncat!"

loading...
PUTETI CITI SI...