Staţia de spălare vagoane cisternă Ploieşti s-a teleportat pe ascuns la Gruia Stoica

Postat la: 28.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Staţia de spălare vagoane cisternă Ploieşti s-a teleportat pe ascuns la Gruia Stoica

Sute de vagoane cisterna ale CFR Marfa asteapta de zile bune sa fie spalate de produse si reziduri petroliere in Staţia de spălare vagoane cisternă Ploieşti- SS VAC Ghighiu. Insa, aceste vagoane cisterna nu pot fi spalate intrucat alimentarea cu gaze a statiei a fost sistata din cauza datoriilor catre furnizorul de gaze si ca atare, nu pot fi curatate cu apa rece.

De ce s-a ajuns in aceasta situatie? Pentru cei care s-au perindata in ultimi ani pe la conducerea CFR Marfa- George Micu, George Buruiana si Florin Mircea Biban au lasat intentionat ca aceasta societatea pe actiuni cu capital privat, integral romanesc - SC CFRSSVAC SA, infiintata ca Filiala a SNTFM CFR MARFA SA, in anul 1999, sa intre in colaps. Si asa s-a si intamplat.

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, in urma cu circa o luna de zile, conducerea CFR Marfa, mai exact fostul director general impus de Ioan Rus, Mircea Florin Biban, a teleportat pe ascuns Staţia de spălare vagoane cisternă Ploieşti catre Grup Feroviar Roman controlat de catre afaceristul Gruia Stoica. Acum la aceasta statie mai lucreaza doar zece persoane, din care doar patru se ocupa cu spalarea vagoanelor cisterna.

Insa, cei patru angajatii nu pot spala vagoanele cu apa rece, si ca atare, zeci sau chiar sute de vagoane ale CFR Marfa stau trase pe linie moarta la Ghighiu si nu pot fi utilizate la trasportarea produselor petroliere. Astrfel, CFR Marfa nu isi poate onora contractele in derulare, iar Gruia Stoica abia asteapta sa le preia. Cum a reusit fostul director al CFR Marfa sa teleporteze Staţia de spălare vagoane cisternă Ploieşti catre firma lui Gruia Stoica? Poate afla si noul ministru al Transporturilor- Iulian Matache impreuna cu cei de la DNA?

Ion Teleanu

drept_la_replica_ziuanews_28_iulie.pdf

loading...
PUTETI CITI SI...