"Senatorul Ficăţel"- Nicolae Bădălău renunţă la şefia PSD Giurgiu

Postat la: 28.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Senatorul social-democrat Niculae Bădălău a decis sa renunte si el la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu în semn de solidaritate cu "cei 7,4 milioane de oameni care au votat la Referendum".

"Eu sunt un om de cuvânt şi consecvent şi nu declar una pe scările partidului şi alta pe la colţuri. Mi-am depus demisia la Comitetul Executiv al partidului, din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu. Nu văd nicio tragedie în asta, poate că unii îşi freacă mâinile deja, dar e vorba de principiu aici, vreau să anunţ acest lucru mâine şi direct, în teritoriu, oamenilor care m-au ales", a declarat Niculae Bădălău. El spune că rămâne secretar general adjunct în cadrul PSD şi aşteaptă decizia conducerii partidului cu privire la demisia lui.

"Demisia este un act unilateral, dar aştept decizia preşedintelui partidului, poate are o soluţie mai bună la Giurgiu, e vorba de principiu aici. Sunt solidar cu cei 7,4 milioane de oameni care au votat atunci, la Referendum, şi la Giurgiu am obţinut cel mai bun rezultat. Eu nu pot să îl judec pe Liviu Dragnea decât politic, nu comentez actul de justiţie, dar politic, noi, şi mă refer aici la toţi actorii de pe scena politică, în momentul în care am fost de acord cu organizarea Referendumului, am organizat Referendumul, am votat să facem acel referendum şi ca domnul Dragnea să conducă campania, noi îl punem şi noi votăm acum să îl dăm afară!? În viaţă trebuie să şti să mai şi pierzi şi să mai dai şi un pas înapoi, e vorba de principiu aici şi dacă acceptăm e ca şi cum certificăm că Referendumul a fost o mascaradă", a subliniat senatorul Niculae Bădălău.

ZIUAnews a semnalat in urma cu ceva timp ca liderul PSD Giurgiu, senatorul Nicolae Bădălău vrea sa renunţe la politica romaneasca pentru o funcţie linistita în diplomaţie. Ca atare, el ar fi facut mai multe demersuri pe langa premierul Victor Ponta si presedintele executiv Liviu Dragnea ca sa primeasca un post de consul intr-o tara europeana cu clima mediteraneana. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, Nicolae Bădălău ar urma sa primeasca un post de consul in Spania unde familia acestuia deţine un apartament de lux în staţiunea Ibiza.

Trebuie precizat ca pe modelul „Dosarul Caltaboşul", pe scena politică a apărut „Senatorul Ficăţel". În dosarul DNA s-a reţinut in acest an că, printre „atenţiile" primite de senatorul PSD, Nicolae Bădălău, se numără: 200 pulpe de pui, 200 bucăţi piept de pui şi 20 kg ficat de pasăre. În sarcina senatorului, procurorii DNA au pus infracţiunea de trafic de influenţă. Bădălău ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală, cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu, prefectură sau conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA). El-Khoury Elias este unul dintre acţionarii Avicola Mihăileşti.

Cercetat pentru evaziune fiscală

Niculae Badalau este cercetat de procurorii DNA in dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro. Intr-un comunicat remis presei anul trecut, Directia Nationala Anticoruptie informeaza ca procurorii au dispus inceperea urmarii penale fata de Nicolae Badalau pentru trafic de influenta, "raportat la faptul ca ar fi aparat interesele unei societati comerciale implicate in circuitul financiar fraudulos prin demersuri facute atat la nivelul conducerii Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala (ANAF), cat si pe langa persoane cu functii in institutiile de stat din judetul Giurgiu (prefectura, conducerea Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA)".

Procurorii sustin in rezolutia de incepere a urmaririi penale ca "exista date si indicii temeinice potrivit carora societatea comerciala prezenta in circuitul evazionist, in favoarea careia a intervenit invinuitul Badalau Nicolae, a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei care a fost folosita de societatea implicata in circuitul evazionist si nu in scopul pentru care banii fusesera alocati". "De asemenea, in cursul acestui an, la solicitarea invinuitului Badalau Niculae, societatea comerciala implicata in circuitul evazionist i-a pus la dispozitie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul sau", precizeaza DNA.

Procurorii precizeaza ca, "in aceeasi perioada, invinuitul Badalau Niculae a facut demersuri pentru angajarea fictiva a unei angajate de la cabinetul sau senatorial la una din societatile comerciale implicate in circuitul evazionist. Astfel, desi aceasta nu a desfasurat nicio activitate in cadrul societatii comerciale implicate in circuitul evazionist, a figurat mai mult timp ca angajata si a incasat sume de bani pentru o activitate neefectuata".

Prejudicierea statului cu peste 500.000 de euro

În iunie 2012, gândul scria că Niculae Bădălău este cercetat penal pentru prejudicierea statului cu 500.000 de euro, prin neplata TVA la tranzacţionarea unui teren de 130 de hectare din Giurgiu. În acest caz, instrumentat de DIICOT, Bădălău era urmărit penal încă din 2009, pentru spălare de bani, la sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Dosarul penal de spălare de bani al lui Niculae Bădălău a fost "plimbat" între DIICOT şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiecare declinându-şi competenţa, iar în cele din urmă, DIICOT a decis, în 7 martie 2012, să dispună neînceperea urmăririi penale faţă de Niculae Bădălău, de soţia acestuia Rodica Bădălău şi faţă de Nina Zanfir (fostă Pavel), pentru infracţiunea de spălare de bani, scria "Gândul".

Totuşi, dosarul a fost trimis către Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, Niculae Bădălău fiind cercetat penal pentru evaziune fiscală, fals în declaraţii şi spălarea banilor obţinuţi din aceste fapte. În plus, din cercetările DIICOT a reieşit o nouă infracţiune: statul a fost prejudiciat cu 500.000 de euro, prin neplata TVA-ului aferent tranzacţiei terenului, pentru care Bădălău era deja cercetat, mai nota "Gândul".

Condamnat pentru că a furat grâu

Mai trebuie precizat ca Niculae Badalau a fost condamnat in 1988 la un an de inchisoare cu executare la locul de munca, dupa ce ar fi furat patru saci cu grau. El a fost gratiat de Nicolae Ceausescu, decizie prin care i-a fost sters si cazierul si care i-a permis lui Badalau sa fie subprefect, prefect, deputat si acum senator.

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...