Scrisoare deschisă către MRU privind sifonarea de către SIE a 6.000.000 de euro

Postat la: 04.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Scrisoare deschisă către MRU privind sifonarea de către SIE a 6.000.000 de euro

Siteul russiatoday.ro publica o scrisoare deschisa adresata noului sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE), Mihai Razvan Ungureanu. semnata de editorul siteului, Dan Musetoiu, fost redactor sef Money Channel. Acesta vorbeste despre un proiect media al SIE cu serviciile secrete franceze la Money si ca banii ar fi fost sifonati.

Este vorba chiar de un proiect media condus o vreme de Dan Musetoiu. Textul integral al scrisorii deschise catre MRU de pe russiatoday.ro:

Să ne înţelegem: nothing personal, just business! Înainte să-ţi explic public ceea ce presupun că deja ştii şi ţi se rupe, cum că SIE a sifonat cam 6 milioane de euro din banii pe care DST/DGSE, într-un moment de foartă proastă inspiraţie, s-au hotărât să-i investească în media românească, am să public lista victimelor, fără ghilimele, ale “operaţiunii de intelligence”, cu ghilimele.
 
DOCUMENT AICI

Îi cunosc, mai bine sau mai puţin bine, pe toţi. Am lucrat cu ei toţi în proiectul televiziunii Money. Ro – „Păzitorul banului public!”. Pentru ei scriu acum, pentru că eu consider că, după ce le-au fost furaţi banii, le-a rămas măcar dreptul să ştie ce, şi de ce, li s-a întâmplat.

Proiectul televiziunii Money.Ro ar fi trebuit să fie primul pas al unui proiect mai vast, de întemeiere al unui trust de presă francez. Următoarea mişcare ar fi fost publicaţia Le Figaro în limba română, după care ar fi urmat şi altele. N-a mai urmat nimic dintr-un motiv simplu: SIE a sifonat investiţia iniţială a omologilor francezi cu ajutorul unui cartel de “băieţi deştepţi”: Moisescu, Semenescu, Tatulici, Freciu. (Notează undeva că sunt băiat bun şi de ambasadorul Hurezeanu nu zic nimic. Întreabă-l tu dacă vrei. Nu zic nici de Nicolas Don, zis şi Naumescu. De ăsta întreabă-l direct pe omologul tău francez, care l-a sprijinit în “cariera” de reporter de război).

Deşi suma exacta doar Laura Codruţa o poate cunoaşte, eu pot să-ţi confirm aproximativ cele 6 milioane de euro, dintr-un motiv simplu: bugetele iniţiale le-am întocmit chiar eu. Şi cele de salarii, şi lista de cumpărături de echipamente cu care Semenescu pleca la Cora. Singurul lucru pe care nu îl făceam era să stabilesc destinaţia de filmare a camerelor ascunse. De asta se ocupau Tatulici şi Marlene…

În general, nu am probleme de conştiinţă pe furăciunile altora. Ba câteaodată sunt ofticat că nu reuşesc şi eu vreo manevră de-asta. Nu conştiinţa patriotică mă îndeamnă să îţi scriu acum, ci rămăşiţele marxiste ale educaţiei mele, care mă tentează cu lupta de clasă. Bănuiesc că tot ele stau la baza colaborării mele cu russiatoday.ro.

Singurul lucru de care îmi pare rău e că am aflat prea târziu detaliile poveştii, şi sunt convins că nu le-am aflat pe toate. Cum de le-am aflat, chiar şi aşa târziu, e o altă poveste… Ca să folosesc o terminologie dragă vouă, celor din Servicii, am aflat “din surse deschise” care vă stau şi vouă la îndemână atâta timp cât îmi scobiţi de trei ori pe zi, cu mandat sau fără, prin telefoane, mailuri, laptopuri şi servere. (apropos, nu mai ştergeţi articole de pe site, nu e frumos. Mai ales că le pot republica, duuuuh?!)

Acum hai să zic şi de ce îţi scriu. Susţine un prieten de-al tău de pe la Direcţia Juridică a SRI că Justiţia e câmp tactic pentru Servicii. De-aia te rog, în calitatea ta de şef de Serviciu, pune-l pe Predoiu să sune în câmpul tactic şi să pună o vorbă bună pentru oamenii ăştia nominalizaţi pe lista de mai sus, să-şi recupereze banii. Nu ştii, nici nu vrei să ştii, îţi garantez, prin câte drame au trecut sau mai trec încă mai bine de 100 de oameni, români de-ai tăi, din cauza “operaţiunii de intelligence” derulată sub sloganul „Păzitorul banului public”. Dacă n-ai fost niciodată sărac, n-ai de unde să ştii.

Dar vezi cum vorbeşti cu Predoiu. Cred că e supărat pe tine de data trecută, de când ţi-ai luat tălpăşiţa la Guvern fără să-l anunţi. E genul care poartă pica!

loading...
PUTETI CITI SI...