Scandalul Petrolul Ploiești. Nicolae Capră: „Fratele meu i-a dat lui Bădescu 100.000 de euro, în două fişicuri cu bancnote de 500 de euro"

Postat la: 11.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Scandalul Petrolul Ploiești. Nicolae Capră: „Fratele meu i-a dat lui Bădescu 100.000 de euro, în două fişicuri cu bancnote de 500 de euro

Nicolae Capră, unul dintre finanţatorii clubului Petrolul Ploieşti, a declarat luni în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că banii daţi ca mită fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu au fost împrumutaţi de fratele lui de la cămătari. Capră a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care Iulian Bădescu a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani închisoare pentru luare de mită în legătură cu finanţarea echipei de fotbal Petrolul Ploieşti.

Acesta a declarat în sala de judecată că între Primăria Ploieşti şi Asociaţia Comunitară 'Lupii Galbeni 2012' a fost semnat un contract în valoare de 3 milioane de euro, banii fiind destinaţi premierii jucătorilor de fotbal. Din această sumă, Iulian Bădescu a cerut iniţial fraţilor Capră, finanţatorii clubului, un comision de 20%, după care fostul primar a acceptat să primească doar 10%, adică aproximativ 300.000 euro.

Nicolae Capră a precizat că, în vara anului 2013, a fost de faţă când fratele lui, Daniel Capră, i-a dat lui Bădescu o primă tranşă de 100.000 de euro din acel comision. "Am fost prezent când fratele meu i-a dat banii lui Bădescu la restaurantul Casa Silvreta din Ploieşti, administrat de soţia fratelui meu. Banii au fost verificaţi de mine în dimineaţa acelei zile. Erau 100.000 de euro, în două fişicuri cu bancnote de 500 de euro, introduşi într-un plic alb. Banii erau împrumutaţi de fratele meu de la cămătari. Bădescu a luat plicul şi l-a pus într-o borsetă", a explicat Nicolae Capră.

Tot acum a fost audiată şi Maria Clarisa Vârcioroveanu, concubina lui Daniel Capră. "Daniel Capră se văita la mine că Iulian Bădescu i-a cerut comision din banii daţi de Primărie, reprezentând primele plătite jucătorilor de fotbal. Eu am aflat de la Daniel Capră că, în perioada ianuarie - februarie 2013, Bădescu a participat la un cantonament al echipei în Turcia şi a cerut un comision de 20%, care a fost redus apoi la 10%. Contravaloarea contractului semnat de Primărie cu Asociaţia 'Lupii Galbeni' era de 3 milioane de euro.

Daniel Capră mi-a spus că fotbaliştii de la Petrolul luau primele numai după ce Bădescu primea o primă tranşă de 100.000 de euro. Nu l-am întrebat mai multe, pentru că eu nu mă băgam în afacerile lui. Banii au fost daţi în vara anului 2013, în restaurantul administrat de mine. Am văzut când Bădescu a intrat în restaurant, s-a aşezat la o masă pe o terasă şi a primit plicul cu bani de la Daniel Capră. Nu erau clienţi acolo", a declarat Maria Clarisa Vârcioroveanu.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 8 mai, când a fost citat la audieri Walter Florian, fost finanţator al clubului Petrolul Ploieşti. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în anul 2013, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, Bădescu a semnat un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară 'Lupii Galbeni 2012' Ploieşti, iar ulterior a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare, şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei tranşe) către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală.

Bădescu este acuzat că i-a pretins unui reprezentant al acelei asociaţii, în schimbul derulării contractului de asociere şi a regulamentului de aplicare a contractului, precum şi a efectuării plăţilor, suma de 300.000 euro reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a sumelor ce urmau a fi acordate de primărie jucătorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploieşti, ale cărei interese erau reprezentate de Asociaţia Comunitară, precum şi foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului şi a cazării, în perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la două hoteluri din Turcia, unde Bădescu a însoţit echipa în cantonament. Reprezentantul în cauză este chiar finanţatorul Petrolului Ploieşti, Daniel Capră, care este şi denunţător în dosar.

loading...
PUTETI CITI SI...