Revolutionarul Corneliu Vaida, amendat cu 900 de lei pentru o postare pe Facebook despre Poliția Locală

Postat la: 19.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Revolutionarul Corneliu Vaida, amendat cu 900 de lei pentru o postare pe Facebook despre Poliția Locală

Corneliu N. Vaida, cetățean de onoare al Timișoarei, a fost amendat cu 900 de lei din cauza unei postări pe Facebook. Corneliu N. Vaida spune că va contesta amenda în instanță și, oricum, singurele cuvinte pe care le-a înțeles de pe procesul-verbal au fost „nesimțiți" și „godaci"!

Revoluționarul Corneliu N. Vaida a distribuit o postare care înfățișa două mașini ale Poliției Locale parcate pe mijlocul trotuarului, astfel încât pe acolo nu mai putea trece nimeni, nici măcar o mamă care-și plimba bebelușul în cărucior. Postarea era însoțită de următorul text: „Milițiene Cojan, tu și adunătura ta de nesimțiți, ce-ar fi să vă auto-amendați?".

Vaida a fost citat la Poliția Locală pentru: „conținutul mesajelor postate pe rețelele de socializare respectiv Facebook în data de 13.04 și 14.04.2017, în vederea clarificării". În invitația se preciza că dacă nu se prezintă, „se vor aplica sancțiunile prevăzute de art. 2, pct. 33 din Legea 61/1991, republicată". Conform legii articolul 2 spune că: „constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni (...)", iar punctul 33 are următorul conținut: „neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li sa (s-a - n.r.) încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie".

Corneliu N. Vaida a mers miercuri la Poliția Locală, de unde a plecat cu un proces-verbal prin care a fost amendat cu 900 de lei. "Am reușit să înțeleg din procesul verbal că am fost amendat pentru folosirea de cuvinte jignitoare ...bla ... bla ... bla ... "nesimtiti" și "godaci", se aplica amenda de la 200 la 1.000 lei, respectiv 900 de lei. Nu sunt de acord cu cele consemnate în procesul verbal. Concluzie: Ne vedem în instanță", spune Vaida.

loading...
PUTETI CITI SI...