Recompensa electorală a lui Ioan Rus: Directorul Poştei Române numit în fruntea companiei CFR Călători

Postat la: 13.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Recompensa electorală a lui Ioan Rus: Directorul Poştei Române numit în fruntea companiei CFR Călători

La inceputul acestei lunii, ministrul Transporturilor-Ioan Rus l-a impus ca presedinte ale Consiliului de Administratie de la CFR Calatori pe directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu. Acesta o inlocuieste in functie pe fosta consiliera a lui Traian Basescu, Alexandrina Gatej, dovedita de CNSAS ca fiind colaboratoare a securitatii.

Prin impunerea lui Alexandru Petrescu, vicepresedinte PSD Diaspora, Ioan Rus a demonstrat ca isi continua campania de politizare si distrugere a companiei CFR Calatori, dar totodata a facut dovada ca a intors oarecum serviicile pe care Posta Romana le-a facut PSD-ul in campania electorala prezidentiala din 2014. In plus, el a girat si numire la CFR Calatori a unor directori garantati de PDL.

Scandalul fluturaşilor otrăviţi împărţiţi de PSD împotriva lui Iohannis

In octombrie 2014, Poşta Română, condusa de Alexandru Petrescu, a distribuit în timpul campaniei prezidenţiale, alături de talonul de pensie, peste patru milioane de flyere, comandate şi plătite de PSD, prin care pensionarii erau anunţaţi că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, vrea să le taie pensia dacă va ieşi preşedinte. Scandalul fluturaşilor otrăviţi împărţiţi de pesedişti a izbucnit înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale.

Mai mulţi pensionari au constatat că împreună cu pensia şi talonul aferent, au mai primit o informare din partea Poştei Române - "Iohannis taie pensiile". Conducerea Poştei Române s-a spălat repede pe mâini, afirmând că a încheiat un contract cu PSD pentru împărţirea acestor fluturaşi electorali şi că pesediştii sunt responsabili pentru conţinut. Atunci Poşta Română a anuntat că s-a încheiat un contract pentru împărţirea acestor fluturaşi, iar intreaga operaţiune i-a costat pe social-democraţi în jur de 50.000 de euro.

Dalmaţieni favoriţi ai lui Ioan Rus

Totodata, Ioan Rus ii mentine in CA de CFR Calatori pe directoare promovata si garantata de PD - Dana Galbeni Rachila, cea care este acuzata de Curtea de Conturi a Romaniei de insusirea ilegala de catre mai multe persoane din ograda Ministerului Transporturilor de indemnizatii conform OUG 109/2011 din CA si AGA in valoare de circa 1.200.000 de euro. Mai mult, Dana Galbeni Rachila a detinut o firma impreuna cu care dirijeaza si regizeaza de ani buni toate achizitiile de la CFR Calatori - Carmen Maria Popescu. Dar, in acealasi timp, ministrul transporturilor il mentine in CA de la CFR Calatori, pe controversatul Iulius Dan Plaveti, omul vicepremierul Gabriel Oprea, implicat in mai multe inginerii imobiliare.

La vremuri noi, tot noi

Numirea pesedistului Alexandru Petrescu in fruntea CA de la CFR Calatori vine dupa ce Ioan Rus l-a impus ca manager general pe udemeristul Iosif Szentes, cel care candidat pe lista UDMR, fara succes, la alegerile parlamentare intr-un colegiu din Vrancea. Acesta s-a remarcat in anii trecuti prin faptul ca impreuna cu fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu, in prezent dirijorul trenurilor de la Regiotrans Brasov, au tesut mersul trenurilor in interesul companiilor private de transport feroviar de calatori, punand astfel umarul la ruinarea companiei de stat. Imediat, dupa ce s-a vazut in fruntea companiei CFR Calatori, Iosif Szentes a trecut la promovarea oamenilor din PDL la unele sucursale ale companiei. Astfel, fostul director al CFR Calatori din era PDL, Liviu Cristian Pescarasu a fost pus de Szentes director la Sucursalei Regionala de Transport Feroviar de Calatori Bucuresti.

De asemenea, Constantin Axinia-extravagantul fost subsecretar de stat in Ministerul Transportuilor in epoca PDL, cel care se plimba cu un Lamborghini galben ultimul racnet prin jurul Ministerului Transporturilor, a ajuns in fruntea Sucursalei Regionalei de Transport Feroviar de Calatori Iasi. De asemenea, un alt pedelist garantat de Anca Boagiu, Gabriel Taranu, a ajuns director al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Calatori CONSTANTA: Gabriel Taranu. Mai trebuie precizat ca Iosif Szentes are si un corp de control propriu in fruntea caruia a planta un pensionar militar, Catalin Constantin Apostol, care este in acelasi timp si consilier la Ministerul de Economiei si cel al Finantelor.

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...