Rețele de crimă organizată: Gruparea liberalilor din jurul familiei Tudor

Postat la: 12.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Rețele de crimă organizată: Gruparea liberalilor din jurul familiei Tudor

Povestea se învârte în jurul familiei Tudor, Daniel, ex-președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, președinte în cadrul Autorității de Supraveghere Financiare (ASF) și în jurul fostei sale soții, Doina (nume de scenă Stăvăruș, ex-senator PNL, ambii având un interesant trecut informativ, activând înainte de 1989 ca agenți ai serviciilor secrete ceaușiste.

Dealtfel, în ultimii ani, soții Tudor au fost subiecții unor ample anchete jurnalistice și juridice, în urma cărora au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție. Dar, poate mai uluitoare decât faptele de corupție și trafic de influență, sunt biografiile acestora oglindită în activitatea desfășurată sub pulpana serviciilor secrete. Deși scandalul este în derulare și în joc sunt milioane de euro, cel puțin la prima vedere, despre rețeaua de crimă organizată construită de cei doi în instituțiile statului, s-a vorbit mai puțin sau deloc.

Din sesizările și plângerile primite de noi rezultă că Tudorii și odraslele lor au avut grijă să se încuscrească cu o serie de politicieni și demnitari din zona PNL și să creeze o serie de firme în țară și în străinătate prin intermediul cărora au comis numeroase infracțiuni, printre care sesizările fac referire la spălare de bani, fraude și trafic de influență. Medicul german Vladimir Marinescu, resident în România din anul 2007, semnatarul sesizărilor formulate către instituțiile statului, referitoare la familia Tudor și a cercului infracțional pe care îl patronau, susține că nu s-a făcut mai nimic pentru oprirea activităților infracționale ale acestora. Mai mult, medicul acuză instituții ca Poliția, Parchetul, Garda Financiară, că ar fi protejat guparea infracțională ani la rând.

Vă prezentăm scrisoarea trimisă redacției de domnul Marinescu, însoțită de câteva documente doveditoare. Textul scrisorii conține și câteva greșeli gramaticale, domnul Marinescu fiind plecat din România cu foarte mulți ani în urmă. (Eduard Ovidiu Ohanesian)

Stimate domnule Ohanesian,

Alăturat, așa cum v-am promis, cele menționate despre clan ( sună urât, dar acesta e adevărul despre Tudor ), alăturat în acest mail. Spre o mai bună înțelegere și câteva lămuriri despre această situatie:
Eu am plecat din România în 1974 , după ce am absolvit, în București, Liceul german din strada Nuferilor. În Berlin am urmat facultatea de medicina generală și facultatea de stomatologie, studiile fiind strict necesare pentru specialitatea de chirurg maxo-buco-facial. Am început în clinica universitară Rudolf Virchow, apoi, până în 2003, am avut cabinet de protetică, implantologie și stomatologie în Berlin. Chiar dacă provin dintr-o familie care a avut directă legătură cu DSS, nu am fost NICIODATĂ racolat sau informator, oficial, neoficial, benevol, DSS sau DIE.
După căderea zidului Berlinului și Revoluția din 1989, un bun prieten , Florin Șerban Barbu, m-a vizitat în Berlin și am intrat într-o colaborare care viza construcții imobiliare ( același Florin Șerban Barbu din dosarele ANRP, cu Valentin Vișoiu și dosarul din Pitești, Autobuzul, Tudor Pendiuc și Emma Pendiuc ).
Totul a mers foarte bine până în 2005, când Barbu l-a adus în echipă pe fostul lui prieten, Valentin Vișoiu, Conarg, și tacit, firma Kranz, cât și pe Aritina și Niculae Bădulescu, toți patru implicați în dosarele ANRP. În 2005, Valentin Vișoiu, era în pragul falimentului, știind de la Barbu că am capital lichid, mă tot ruga să îl imprumut cu 1 milion de euro, să plătescă salariile la Conarg. ( în 2007 era însă deja în top 300, cu 50-55 milioane și nimeni nu se întreba de mina de diamante de care a dat....). Acest împrumut l-am refuzat deschis, atăt lui Vișoiu, cât i-am explicat și lui Barbu că Vișoiu nu e pe lungimea mea de undă. Din acel moment a existat o antipatie reciprocă.

Calvarul unui investitor

În 2006, mama mea împreună cu Vișoiu, Barbu, Bădulescu, fiecare cu 25% au cumpărat în Sinaia, două terenuri pentru construcție în valoare de 2.000.000 Euro. De aici începe calvarul meu. În ianuarie 2007, mama mea a decedat și eu am preluat toate contractele și am revenit în România ca cetățean UE ( din 1982 am numai cetățenia germană, la cea română am renuntat, legislația germană, nu permite două cetățenii simultan ). Vișoiu nu a uitat neajutorul cu împrumutul, și într-o vizită la mine, în birou, la finele lui 2007, de față de Barbu și Bădulescu, mi-au spus direct că trebuie să ies din proiect. Eu am refuzat, am înaintat ideea că ieșim la licitație deschisă și Vișoiu a renunțat . Eu am facut un împrumut de 3.200.000 Euro la Raiffeisen Bank, fără să estimez ce urmează, datorită crizei financiare Lehmann Brothers, și am început construcția, pe care am ridicat-o pănă la finele anului 2009. În 2010 a început criza, nimeni nu mai cumpăra nimic, tăvălugul era de neoprit. În 2008 am luat un împrumut de la Daniel George Tudor de 187.000 euro ( 762.000 RON ) și, în 2009, l-am majorat la 2.800.000 euro, primii 187.000 euro fiind calculați în cei 2.800.000 euro.
La finele lui 2009, Daniel George Tudor mă cheamă la o discuție în fostul sediu ARDAF, instituție mutată în noul sediu Generali din Gara de Nord, și m-a convins să conserv șantierul din Sinaia, și să îl ajut să își renoveze un apartament din strada Știrbei Vodă, nr. 6, Bucuresti, sediul ARDAF din Bulevardul Primăverii 29, cât și primul domiciliul al familiei Tudor după revenirea în țară, construit de o firmă din Italia, din strada Țepeș Vodă 51, sector 3, București, fost sediu constatare daune ARDAF până în 2009, transformat din mai 2011 în clinică de fertilizare in vitro.

Firme off-shore

Mai bine de 17 luni, am fost în contact cu Tudorii, zi de zi, cu omul lui de încredere Cosmin Ion Ilina și am fost cu ei în China ( copie viză pașaport anexată ).
Cosmin Ion Ilina : administrator în firma S.C. RIA SRL ( extras date firmă anexat ), administrator în SC Office Vera Unu SRL, (extras date firmă anexat). Această firmă este cea care prin off-shore Kalytera Comp.Ltd ( date firma Monitorul Oficial) îi spală banii lui Tudor din 2008.
Există un pact între Tudor și Ilina, acesta din urmă fiind proprietarul tacit al firmelor și al sediului ARDAF. Ilina ia toată răspunderea asupra lui, Tudor are grijă de el.
Cosmin Ion Ilina :
a) Administrator SC RIA;
b) Administrator SC Office Vera Unu;
c) în 2012 intră în PNL și este numit consilier general Municipiul București;
d) în septembrie 2012, domnul ministru Hellvig îl numește director A.N.L. pe Ilina, acesta fiind o nulitate în construcții, încurajând doar munca la negru pe șantierele lui Tudor din Știrbei Vodă, Ardaf și Columna Medical Center din strada Țepes Vodă;
e) anexez nominal, o copie e-mail al anunțului meu către A.N.I. referitor la conflictul de interes al lui Ilina, consilier general la PMB în timp ce îndeplinea funcția de director A.N.I., apoi, după numai trei luni, numit director A.N.L. , Cosmin Ion Ilina demisionează. Dar protejat de A.N.I unde altora le deschideau imediat proces;
f) În ciuda faptului că era administrator unic în firmele Tudorilor, Tudor, după demisia de la A.N.L datorată mie, îl angajează abuziv ca secretar general la CSA și ASF pe Ilina, deci pe cel ce activ îi spăla banii și, in numele lui Tudor, practica evaziunea fiscală;
g) Ilina este cel care prin falsuri grosolane a supraetajat ilegal clădirea din Bulevardul Primăverii, având autorizația de constucție respinsă, rupând efectiv legile in vigoare, fiind acoperit și protejat de Chiliman si de Poliția Locală sector 1;
h) Ilina și Tudor sunt cei care au ordonat, după majorarea TVA de către guvernul Boc la 24%, ca toate facturile și muncitorii să se plătească la negru;

Au ascuns muncitorii ilegali în beci

i) În 2011, în locația ce avea să devină Columna Medical Center, si aceasta construită parțial fără autorizație de construire, după bunul plac al lui Tudor, un control inopinat al Controlul Muncii însoțit de jandarmi, face ca cel ce v-a fi numit director A.N.L. în 2012, cât și Tudorii ( senator și șef CSA ), să țină în beci 12 muncitori ce munceau la negru pe acel șantier;
j) în vara anului 2010, Cosmin Ion Ilina , trimite 2 tiruri turcești cu mobilă din China, care au venit în România prin Constanța, unde aveau blat prin Vlad Alecsandru, ginerele lui Șucu de la Mobexpert. A scris niște facturi imaginare care în Turcia nu au avut trecere. Au sechestrat mobilierul, l-au dat jos și l-au înmagazinat. Doina Tudor și Daniel Tudor așteptau mobila urgent în Turcia, unde urma prima vizită în vila lor din Ilica Izmir, de către familia Tăriceanu ( Călin Popescu Tariceanu, Ioana Tariceanu ( azi Valmar ) și fiul. Tudorii erau înebuniți să elibereze cumva din vama turcească, mobilierul, pentru care Ilina a fabricat facturi noi ( la capitolul Tudor vedeți de ce este obligat așa de mult Tudor domnului Tăriceanu. Georgian Surdu, fost șofer și omul de încredere a lui Tudor pus ca șef RAAPPS, cât și Angela Toncescu, pusă sefa CSA din funcția de directoare a SC RAI SRL a lui Tudor, cât și tot ce a mai „picat „ pe lângă - sediul Ardaf, asigurările de călătorie externe obligatorii ).

Odrasle de famiglie

David Emmanuel Olivier Tudor este fiul lui Tudor din prima casatorie, cu doamna Dumitru Alexandrina. În 2006, Daniel Tudor cumpăra apartamente în locația din strada Aron Cotruș 53, Bucuresti, bloc construit de Vișoiu, Barbu, Bădulescu și de mine, la etajul 1 și 2. La etajul 2 locuiau David Tudor și mama acestuia, cu intrări diferite, la etajul 1, pe neve, să nu se afle că „ sponsorul „ este Daniel Tudor, familia proaspăt căsătorită Atanasiu, doamna Atanasiu fiind și ea angajată de Tudor la ARDAF, la fel ca și fosta soție, doamna Dumitru.
În China, Daniel Tudor, cărui îi place să vorbească mult si să se laude, seara, în hotel, mi-a spus ca în demisol, în sediul ARDAF, vrea să deschidă o cafenea, să le dea ceva de muncă la copii, David fiind bun să îi spele mașinile și Jacqueline fiind bună doar în gatronomie, „ chelnără cu stil" ( restaurantul The Gang Floreasca, închis permanent. Restaurantul The Gang Lounge P8 Herăstrău, deschis împreună cu designerul Pfleger, a dat faliment după un sezon, și restaurantul The Gang Miami, SUA, din septembrie 2017, este închis și el definitiv.

Hellvig apare în ecuație

Revenind la David, în ciuda faptului că nu trecea examenele, la îndemnul lui Tudor Daniel, a prins gust la banul pubic si la administrație. Fiind ministru, domnul Hellvig îl numește pe Ilina la ANL si pe David, consilier principal (vezi anexa) și apoi, la Bruxelles, unde a fost ales europarlamentar. Simultan, David ocupa postul de consilier la Primăria sector, 2 (Onțanu) si la Senat. Picant este faptul că, David Tudor, pe timp ce Daniel Tudor era la ARDAF, a obținut un card de carburanți, de unde lună de lună sustrăgea 5.000 ( cinci mii ) litri, din care care 50%, făcea cadou prietenilor și 50% vindea. Coincidența face ca soția domnului Hellvig să lucreze chiar la firma Tudorilor. Dânsa neavând cont bancar, 28.000 RON au intrat în contul domnului Hellvig , fiind și subiect al cercetării A.N.I., pe care l-a caștigat. Nu a fost menționat că în spatele celor doi se află firma lui Tudor. Fără niciun venit, în 2011, Daniel George Tudor cumpăra pentru copii ( David și Jaqueline) vila din strada Roma 10 /39, București, pe care în anul 2015, copiii o doneză înapoi lui Tudor .

Apartamente în SUA și sume abracadabrante

Tot în 2015 , David Tudor și Daniel Tudor cumpărau un apartament în Miami, SUA, în valoare de 460.000 USD. Înainte de divorțul de Doina Tudor, în 2011, tot în Miami, soții Tudor cumpărau un apartament de 860.000 Euro. În anul 2015, în urma partajului la notar, aceștia îl vind cu suma de 1.400.000 Euro.
De menționat că Tudor încearca, în România, în aceeași perioadă, să obtină ce a introdus abuziv Angela Toncescu , propulsată de Tudor șefă la CSA, primirea de 19 salarii compensatorii în caz de demisie. Salariu compensatoriu primește un amărât, pentru supravietuire, nu dai 3,1 milioane RON, unui individ care vinde un apartament cu 1.400.000 euro.
Daniel George Tudor - Obiectiv, un bandit, un antiromân, un mega corupt, un sforar din umbră și un parvenit protejat care ar trebui să pice în secunda doi, la un control corect al ANAF. După cum chiar el povestea, a revenit în România în 1990, cu două valize. A plătit statului român 2.600.000 euro impozit în 29 de ani. La fiscul belgian nu are înregistrate venituri ce ar justifica declarațiile de avere si proprietățile acestuia. Multe bunuri nu sunt declarate : iahtul „Tudor" în valoare de 6 milioane euro și împrumuturile fictive nedeclarate.

Legăturile cu Tăriceanu

Stând aproape zilnic timp, de 17 luni, cu Daniel Tudor acesta se confesa în hotel, în China :
- Angela Toncescu a fost numită cu stiinta domnului Tăriceanu la CSA, de aici și servilismul lui Tudor față de Tăriceanu;
- Angela Toncescu l-a împins la mantinelă pe Ovidiu Tender cu un avocat. Ea a băgat ARDAF în control și supraveghere șantajându-l pe Tender : "ori vinzi cehilor de la PFF, ori intri în dizolvare și pierzi totul, inclusiv Clujul;
- în mandatul de director ARDAF, nelegal , cere consiliului să aprobe vânzarea imobilelor ARDAF. Deschide conform Monitorului Oficial ( document anexat), printr-o persoană interpusă, firma off-shore Kalytera Comp. Ltd, Limassol, Cipru;
- firma lui preia, în România, SC Office Vera Unu, ca singur asociat cu firma Kalytera, unde doamna Doina Tudor ( soția lui Tudor la aceea dată ) și Magda Tudor, mama lui Tudor, părțile sociale la SC Office Vera Unu.

Mașina de spălat bani și acte false

- Sub preț, și fără să fie publicat adecvat, în detrimentul acționarior ARDAF, Irina Surcel cumpără acest imobil cu 3,4 milioane euro, când acesta avea o valoare de piață de 7 milioane euro.
- Banii vin tot de la Tudor, către Kalytera. Chiria lunară, până în decembrie 2009, a ARDAF, ce se ridica la 100.000 euro lunar, se transfera de ARDAF Generali către Cipru. Banii reîntorși în buzunarul Tudorilor fiind asfel neimpozițati. Și astăzi, tot așa funcționează sistemul.
- Spre deosebire de mulți alții, eu am făcut plângeri la ANI, Parchet, Poliție, Primaria Sectorului 1. Pentru tot ce scriu pot fi numit cu nume, ca sursă.
- Tudor încalcă legea cu ajutorul lui Andrei Chiliman și ridică în ciuda refuzului eliberării autorizației de construire, încă un etaj la sediul ARDAF. Construcția s-a făcut fără calcule de statică, cu îngreunarea la vârf a imobilului. În caz de cutremur vine și răsplata , afectându-i și pe cei din jur. La Primărie, și o spun clar, au fost introduse în dosar acte false emise de un un inginer (probabil constructor) care nu există. La Primărie se știe. Poliția locală Sector 1 știe, Parchetul și Politia sector 1 cunosc problema dar l-au protejat continuu pe Tudor.

Încă un aspect al onestității Tudorilor

Jacqueline Tudor deschide magazinul de modă și accesorii Cochet, pentru cartea de vizită a afacerii luând-o și pe doamna Varga. Magazinul nu a avut succes. Tudor nu acceptă să piardă bani. Fiind la demisol, magazinul este inundat după o ploaie torențială. În 2010, circa 3 cm de apă s-au infiltrat în incinta magazinului. Marfa de pe rafturi a fost dăunată. De aici începe frauda la asigurator ( ARDAF Generalli ), provocată chiar de cel care devine, în 2012, șeful CSA. Mă trimite pe mine cu Cosmin Ilina și cu Nicoleta Zamfir ( asistenta doamnei Tudor ) la magazin. Cu un aspirator de apă și un dezumificator industrial, peste noapte, totul s-ar fi rezolvat. Cost 500-700 euro !
Nicoleta Zamfir îi spune lui Cosmin că nimic din bunuri nu sunt afectate. Cu mine de față. Atunci, Cosmin Ilina îl sună pe Tudor și se ceartă. Ilina, cu aparatul de fotografiat în mână, țipă la Nicoleta Zamfir să arunce din raft lucrurile, să le calce în picioare, să le poată fotografia pentru a reclama dauna. Asta la indicațiile lui Tudor, care a făcut așa mult pentru industria asigurărilor din România după 1990. Insuși Ilina a afirmat față de mine : „ pentru niște cârpe nevandabile, Tudorii vor 200.000 euro, și chiar mai mult".
ARDAF, cu toată fosta lui șefie, nu au vrut să plătească inițial. Cumine de față, Cosmin Iina a fost somat verbal să o sune pe Adina Bănicioiu ( fosta angajată ARDAF sub Tudor 2007-2009 ) și să îi aducă aminte că nu degeaba a numit-o ( Tudor ) pe acel post și să urgenteze dosarul. Facturile pe care mi le-a cerut, ca deviz reparatii, au fost umflate artificial la cererea Doinei si a lui Daniel Tudor. Ca urmare, Tudor se află undeva între găinar și infractor, unul care se pleacă în fața celor de care are nevoie, apoi, cum si-a atins interesul, te leapădă ca pe o măsea stricată.
Cam asta pe scurt. Mai sunt si alte episoade.

Numai bine,

VM
P.S.: Anexele urmează cu e-mailul următor.

Casetă

În anul 2016, un scandal de corupție zguduia Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au reținut pe Daniel George Tudor, fost vicepreședinte al ASF și ex-președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Tudor a fost trimis în judecată de magistrații DNA, pentru că ar fi primit o mită de 300.000 de euro de la afaceristul Ilie Carabulea, proprietarul companiei de asigurari Carpatica (prin intermediul fostei sale soții Doina Tudor), ca să nu controleze Carpatica Asigurări, o companie care își despăgubea cu greutate clienții, pentru că nu dispunea de lichidități. Anul trecut, Daniel Tudor și fosta sa soție, senatoarea Doina Tudor (nume de fată și de scenă, Stăvăruș) au mai primit o lovitură. Cei doi au fost deconspirați ca agenți ai Securității comuniste.

Documentele doveditoare - AICI

loading...
PUTETI CITI SI...