Razvan Cuc își bate joc de CFR Marfă. A numit în fruntea CA o pensionară PDL garantată de Dan Costescu

Postat la: 24.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Razvan Cuc își bate joc de CFR Marfă. A numit în fruntea CA o pensionară PDL garantată de Dan Costescu

Ministrul Transporturilor Razvan Cuc le-a dat ieri imputernicire celor doi reprezentanti ai ministerului in AGA de la CFR Marfa- Florin Traian Radu si Dutu Adrian Nicholas, sa schimbe pe toti cei sapte membrii ai Consiliului de Administratie, in frunte cu controversatul Dan Jianu si fostul manager ciocolata Mihut Craciun.

Dar, schimbarea CA de la CFR Marfa a fost regizata si pusa in aplicare de catre fostul ministrul al Transporturilor- Dan Costescu, care toata ziua lustruieste clantele de la biroul lui Cuc, impreuna cu secretarul de stat Dargos Titea, regele pacanelelor care raspunde de domeniul feroviar. Ca atare, aseara, tripleta Cuc-Titea-Costescu l-a demis pe Dan Jianu si a impus-a in fruntea CA de la CFR Marfa, pe Silvia Popeanga, fosta consiliera pensionara a lui Dan Costescu, si ex directoare la CFR cand Traian Basescu a spart CFR in cinci societati. Predarea şi preluarea patrimoniului CFR s-a făcut în baza dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 12/1998 şi a Hotărârilor de Guvern nr.581 şi 585/1998.

Protocolul de predare- preluare a fost semnat la acea vreme din partea SNCFR de Viorel Simuţ, în calitate de preşedinte, dar şi de către cei cinci vicepreşedinţi din acea perioadă - Emanuel Culda, Vasile Olievschi, Dan Săileanu, Vasile Bota şi Silvia Popeangă. Preluarea patrimoniului a fost făcut de către două persoane din partea fiecărei companii nou înfiinţate, adică de directorul general şi directorul economic. Astfel, la preluare, pentru CFR SA a semnat Viorel Simuţ şi Gheorghe Unguruşan, la CFR Marfă - George Buruiană şi Mariana Prodan, la CFR Călători - Valentin Bota şi Vanghele Nacu, la SAAF SA - Mircea Dinu şi Elefteriu Ciurciubis iar pentru SMF SA - Silvia Popeangă şi Gheorghe Dicea. Mulţi dintre directorii care au semnat preluarea patrimoniului de la SNCFR se află şi acum în posturi cheie la companiile înfiinţate în 1998, cum ar fi George Buruiană, Vanghele Nacu sau Silvia Popeangă.

Consiliera lui Costescu cu pensie de peste 15.000 de euro

ZIUAnews a semnalat anul trecut ca schimbarea recenta a unor membri ai Consiliului de Administratie de la Compania Naționala Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a facut ca in bordul administrativ sa ajunga si Silvia Popeanga, consiliera ministrul Transporturilor, Dan Costescu. Toate bune si frumoase, numai ca surpriza apare in declaratia de averea a acesteia postata pe site-ul CNAB, ca la Ministerul Transporturilor nu exista desi este obligatoriu sa fie postata. Conforma declaratiei de avere din 21 martie 2016, Silvia Popeanga este salariata la RA ROMATSA de unde in 2015 a incasat, nici mai mult, nici mai putin, de 727.971 de lei, adica circa 165.000 de euro, ceea ce inseamna in jur de 13.800 de euro pe luna! In plus, Silvia Popeanga este si pensionara, care in 2015, a incasat de la Casa de Pensii suma de 43.200 de lei, adica 3.600 de lei pe luna, reprezentand circa 800 de euro.

Practic, consiliera ministrul Transporturilor, beneficiaza lunar din pensie si de remuneratia de la ROMATSA de circa 14.600 de euro, la care acum se mai adauga indemnizatia ca membru in CA de la CNAB de peste 1.000 de euro, si, in plus ar mai putea incasa inca ceva bani pentru ca este consiliera ministrului Dan Costescu si fost membru in AGA de la Tarom.Trebuie precizat ca Silvia Popeanga a facut parte din AGA de Tarom care a aprobat ilegal infiintarea postuirlor de director administrativ si cel de dircetor financiar la Tarom pentru Tiberiu Ticlea-ginerele controversatei directoare juridice a Ministerului Transporturilor, Anisoara Cornila, si respectiv Gabriel Stoe, la acea vreme angajat al CNAB.
Fuego Bărculeț, înscăunat și garantat de Țuțuianu

Ceilalti sase membrii ai CA de la CFR Marfa impusi ieri de tripleta CTC (Cuc-Titea-Costescu) sunt Robert Alexandru David, Razvan Florescu, Florentin Irimescu, Stefanita Munteanu, Adrian Moldovan si Florin Bibanu. Trebuie precizat ca Stefanita Munteanu este secretarul general adjunct al Ministerului Turismului. Tot in sedinta de ieri s-a decis ca director general al CFR Marfa sa ramane Pavel Barculet- Fuego, ca urmare a faptului ca este consilier PSD la Titu, fiind sustinut si garantat de baronul de Dambovita - Adrian Tutuianu.

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...