Razvan Cuc a numit administrator șef la Tarom o pensionară PDL, garantată de Costescu

Postat la: 28.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Razvan Cuc a numit administrator șef la Tarom o pensionară PDL, garantată de Costescu

Mininstrul Transporurilor Razvan Cuc l-a schimbat pe presedintele Consiliului de Administratie de la Tarom, Radu Francis Florescu. Ca l-a schimbat pe Radu Florescu nu este o problema, mai ales ca se stie cum a fost, dar pe cine a numit Cuc in locul lui este strigator la cer: pensionara Silvia Popeanga a carei pensie depaseste 15.000 de euro pe luna.

Adica tocmai pe cea care saptamana trecuta, acelasi Cuc a impus-o in fruntea CA de la CFR Marfa. Silvia Popeanga este fosta consiliera pensionara a fostului ministru al Transporturilor Dan Costescu, ajuns acum consilierul lui Cuc si ex directoare la CFR cand Traian Basescu a spart CFR in cinci societati. Aceasta manevra a fost facuta de catre Cuc prin intermediul celor trei membri AGA de la Tarom: Petre Neacsa, Gabriel Dumitrescu si Ioan Raceu. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, dirijorul acestei schimbari este noul sforar sef al Ministerului Transporturilor- controversatul secretar general Petre Neacsa care este in relatii mai mult decat cordiale cu Dan Costescu si Silvia Popeanga.

Trebuie precizat ca Radu Florescu a fost schimbat din fucntia de presedinte al CA de la Tarom, dar a ramas membru in bordul administrativ al companiei. In schimb, Silvia Popeanga defileza toata ziua prin cabinetul ministrului Razvan Cuc, repetand tot timpul catre omul lui Badalau: „Puiul mamii, Puiul Mamii" si „De ce ai nevoie, Puiul mamii". Practic, Razvan Cuc, pe langa faptul ca era si este „Cuc-ul lui Badalau", acum a devenit si „Puiul mamii", adica al mamaitei Silvia. Ca atare, la ora actuala ministrul este jucat pe degete de catre Silvia Popeanga dar mai ales de Dan Costescu care a avut grija sa-i plasese langa omul lui Badalau o consiliera foartea apropiata de el- „Jojo" pentru cei din Ministerul Transporturilor, care-i transmite imediat orice miscare a lui Cuc.

Consiliera lui Costescu cu pensie de peste 15.000 de euro

ZIUAnews a semnalat anul trecut ca schimbarea recenta a unor membri ai CA si AGA de la Compania Naționala Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a facut ca in AGA sa ajunga si Silvia Popeanga, consiliera ministrul Transporturilor de atunci, Dan Costescu. Toate bune si frumoase, numai ca surpriza apare in declaratia de averea a acesteia postata pe site-ul CNAB, ca la Ministerul Transporturilor nu exista desi este obligatoriu sa fie postata. Conform declaratiei de avere din 21 martie 2016, Silvia Popeanga este salariata la RA ROMATSA de unde in 2015 a incasat, nici mai mult, nici mai putin, de 727.971 de lei, adica circa 165.000 de euro, ceea ce inseamna in jur de 13.800 de euro pe luna!

In plus, Silvia Popeanga este si pensionara, care in 2015, a incasat de la Casa de Pensii suma de 43.200 de lei, adica 3.600 de lei pe luna, reprezentand circa 800 de euro. Practic, consiliera ministrul Transporturilor, beneficiaza lunar din pensie si de remuneratia de la ROMATSA de circa 14.600 de euro, la care acum se mai adauga indemnizatia ca membru in CA de la CNAB de peste 1.000 de euro, si, in plus ar mai putea incasa inca ceva bani pentru ca este consiliera ministrului Dan Costescu si fost membru in AGA de la Tarom.Trebuie precizat ca Silvia Popeanga a facut parte din AGA de Tarom care a aprobat ilegal infiintarea postuirlor de director administrativ si cel de dircetor financiar la Tarom pentru Tiberiu Ticlea-ginerele controversatei directoare juridice a Ministerului Transporturilor, Anisoara Cornila, si respectiv Gabriel Stoe, la acea vreme angajat al CNAB.

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...