Prietenul și partenerul de afaceri a lui Grindeanu, administrator la Administrația Căile Navigabile Constanța

Postat la: 04.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Prietenul și partenerul de afaceri a lui Grindeanu, administrator la Administrația Căile Navigabile Constanța

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa (CN ACN) are de câteva zile un nou Consiliu de Administraţie. Marea supriză o constituie faptul că unul din noii şefi este prieten de familie cu primul ministru Sorin Grindeanu. Cei doi mergeau la schi împreună în Austria, iar soţiile lor sunt partenere de afaceri.

Potrivit unui document ACN, în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de pe 21.03.2017 a fost numit un nou Consiliu de Administraţie, în următoarea componenţă: Ovidiu Sorin Cupşa (preşedinte şi, în continuare, director general), Cristian Mircea Blede, Camelia Delcea, Lucian Dorel Taropa, Marian Daniel Căprărin, Ion Laurenţiu Voicu şi Voicu Cheţa. Noul venit Cristian Mircea Blede a mai fost administrator la Ceronav SA, în timp ce Camelia Blede este cadru universitar la Academia de Ştiinţe Economice.

Cea mai interesantă figură este, însă, de departe, cea a lui Lucian Dorel Taropa. Fost preşedinte PPDD Timiş, trecut ulterior la PSD, în prezent director de marketing la Aeroportul "Traian Vuia" din Timişoara, Taropa este unul dintre cei mai buni ai premierului Sorin Grindeanu, de asemenea timişorean. Cei doi obişnuiesc să îşi petreacă vacanţele de iarnă alături de soţii pe pârtiile de schi din Austria, în Heiligenblut am Grossglockner. Pe când erau consilieri locali în Timişoara, Taropa l-a împrumutat pe Grindeanu cu 20.000 de euro, pe care actualul premier a plătit-o în câţiva ani. Soţiile celor doi, Mihaela Teodora Grindeanu şi Tiana Petra Taropa sunt asociate într-o prosper farmacie din Timişoara.

loading...
PUTETI CITI SI...