Președintele CA al RAR: Printre criteriile de performanță ale Directorului General nu se regăsesc realizarea investițiilor și atragerea de fonduri europene

Postat la: 13.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Președintele CA al RAR: Printre criteriile de performanță ale Directorului General nu se regăsesc realizarea investițiilor și atragerea de fonduri europene

Contractul de mandat de 4 ani, incheiat in baza OUG nr.109/2011- privind guvernanata corporativa a intreprinderilor publice, al directorului general al Registrului Auto Roman (RAR)- George Adrian Dinca care este si vicepresedinte al PSD Sector 1, a expirat de mai bine de opt luni.

Cu toate ca acesta isi mai doreste cu orice pret inca mandat de 4 patru ani in fruntea RAR, dar pana acum Ministerul Transporturilor n-a postat pe site asa cum prevede legislatia in vigoare scrisoarea de asteptare. In schimb, in contractul de mandat, vicepresedintele PSD Sector 1 a avut stipulat cateva prevederi surpriza.

Anuntul cu schepsis

In schimb, pe la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, pe site-ul RAR a fost postat „Anunţul privind selecţia şi recrutarea unui director general Regia Autonomă "Registrul Auto Român". (vezi documentul in facsimil). „În conformitate cu OUG 109/2011 privind Guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, Registrul Auto Român a selectat S.C. George Butunoiu Group S.R.L. pentru a-i oferi asistenţă în procesul de selecţie pentru ocuparea postului de Director General", se preciza in anuntul postat pe site-ul RAR. Mai anuntul mentiona ca „CV-urile candidaţilor vor fi trimise, numai in format electronic, pe adresa de e-mail registrulautoroman@georgebutunoiu.com pana cel tarziu in data de 6 noiembrie 2016". Numai cei din conducerea Ministerului Transporturilor, in frunte cu ministrul de atunci Sorin Buse, s-au prins ca prin acest demers se incearca fortarea legii intrucat nu era postata scrisoarea de asteptare pe site-ul ministerului.Ca atare, anuntul a fost retras si demersul de inscaunarea pe repede inainte a directorului general, in proportie de 99% era vorba de George Dinca, a esuat.

Bonusul de 15.000 de euro și surpriza din contractl de mandat

Surpiza cea mare din contractul de mandat al directorului general al RAR, George Adrian Dinca, a fost dezvaluita de catre presedintele Consiliului de Administratie al RAR, ing. Dumitru Coiciu, intr-un raspuns catre ZIUAnews. „Va comunicam ca printre criteriile de performanta ale Directorului General al RAR-RA nu se regasesc realizarea investitiilor si atragerea de fonduri europene". Practic, George Dinca n-a avut in contractul de mandat incheiat in 2016 realizarea de investitii si nici atragerea de fonduri europene. Cu toate acestea, el a beneficiat in ultimii trei ani de o remuneratie reprezentand componenta variabila neta aferenta fiecarui an. Astfel, in 2014, valoarea componentei variabile a fost de 14.000 de lei, in 2015 de 15.400 de lei si in 2016 de 36.545 de lei, ceea ce reprezinta, in total, vreo 15.000 de euro. Insa, presedintele CA al RAR, Dumitru Coiciu, a tinut sa precizeze pentru ZIUAnews ca „pentru anii 2012 si 2013 Directorul General al RAR-RA nu a beneficiat de componenta variabila". Potrivit articolul 12, alieneatul 6 al OUG 109/2011 cu modofocarile si completarile ulterioare „indicatorii de performanţă financiari şi nefinanciari aprobaţi de consiliul de administraţie constituie elemente faţă de care se determină componenta variabilă a remuneraţiei pentru directorii regiei autonome". Surprinzator este faptul ca George Dinca n-a avut in contractul de mandat drept criteriu de performanta atragerea de fonduri europene, dar la RAR exista un birou destinat atragerii de fonduri europene condus de catre trezoriereul PNL, Antonel Tanase.

Directorul RAR mai bine remunerat decât Iohannis, Dragnea, Zegrean, Dorneanu, Tăriceanu sau Văcăroiu

La inceputul acestui an, liderul PSD Liviu Dragnea spunea ca este enorm 4.700 de euro pe luna pentru presedintele Romaniei, premier si sefii celor doua camere parlamentare. Dar, potrivit declaratiei de averea, directorul general al RAR, George Dinca, a incasat lunar 6.600 de euro, in timp de seful Senatului Calin Popescu Tariceanu doar 3.600 de euro iar fostul presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei, Augustin Zegrean, 4.400 de euro. De asemenea, presedintele Curtii de Conturi a Romaniei- Nicolae Vacaroiu, a fost remunerat cu 3.150 de euro, iar actualul presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei, Valer Dorneanu, cu 3.900 de euro.

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...