Clanul Sportivilor implicat în trafic de arme şi droguri

Prafuri pentru manelişti

Postat la: 08.01.2012 23:46 | Scris de: ZIUA NEWS

Clanul Sportivilor implicat în trafic de arme şi droguri Prafuri pentru manelişti

Temutul clan al Sportivilor furnizează cocaină pentru unii dintre cei mai renumiţi manelişti ai momentului • Pe lista clienţilor se mai află cântăreţi de muzică dance şi pop, dar şi prostituate de lux • Cel puţin asta susţin procurorii care au anihilat astăzi o grupare condusă de doi dintre membrii Clanului Sportivilor

 

Procurorii DIICOT şi ofiţerii DGIPI au efectuat 14 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Teleorman. Operaţiunea, declanşată în urma unei monitorizări de opt luni realizată de DGIPI, a avut ca scop destructurarea unei reţele de trafic de droguri.
 
Aceasta era condusă de doi dintre membrii Clanului Sportivilor. Mai multe persoane au fost reţinute, ele urmând să fie prezentate în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.
 
Impresionante au fost însă descoperirile făcute de procurorii DIICOT. Astfel, la locuinţa unuia dintre traficanţi a fost descoperit un adevărat arsenal de război. Este vorba despre mai multe pistoale Uzzi, Glock, Beretta, Colt 45, o mitralieră, o grenadă defensivă şi 150 de cartuşe. De asemenea, anchetatorii au confiscat şi jumătate de kilogram de cocaină. Drogurile, conform unor surse din Parchetul General, erau vândute în cluburile de fiţe din Capitală, cu 100 de euro gramul. Iar printre clienţi se numărau cântăreţi în vogă, prostituate de lux, dar şi manelişti.
 
De altfel, în ceea ce-i priveşte pe aceştia din urmă, apropierea lor de Clanul Sportivilor este de notorietate. Manelişti de top, precum Adrian Minune sau Florin Salam au cântat de-a lungul timpului la mai multe petreceri organizate de interlopi sau la nunţile acestora. Dovadă este şi filmuleţul pe care îl prezentăm alăturat, unde Adi Minune şi Florin Salam întreţin atmosfera la nunta lui Nicuşor Dumitrescu, zis Bibiloi, unul dintre liderii Clanului Sportivilor.
 
Cămătarii au căzut, Sportivii au crescut
 
Clanul Sportivilor este una dintre cele mai temute grupări interlope care acţionează în Capitală, în special pe raza Sectorului 4. Ascensiunea acesteia a început după arestarea fraţilor Nuţu şi Sile Cămătaru, sportivii impunându-se prin violenţa cu care îşi tratau victimele. Condusă de Radu Cristian Roşca şi Robert Nica, acesta din urmă retras între timp, gruparea a avut la bază un nucleu al galeriei echipei de fotbal Steaua Bucureşti, în frunte cu Gheorghe Mustaţă. Ulterior, au aderat sportivi de performanţă, în special luptători, boxeri sau rugbişti.
 
Mâini şi picioare rupte, tortură şi electroşocuri
 
Potrivit procurorilor care au urmărit de-a lungul timpului activitatea Clanului Sportivilor, membrii grupării s-au specializat în şantaj, perceperea de taxe de protecţie, tentative de omor, tâlhării, vătămări corporale la comandă, recuperarea de datorii reale sau pretinse, dar şi infracţiuni informatice și fraude cu cărţi de credit.
 
Unele cazuri în care au fost implicaţi membri ai Clanului Sportivilor au fost de-a dreptul şocante. Aceştia şi-au torturat victimele, rupându-le mâinile şi picioarele sau aplicându-le electroşocuri. Spre exemplu, în aprilie 2011, Adrian Cotoş şi Ştefan Chetea, doi interlopi din Braşov care fac parte din Clanul Sportivilor, au fost reţinuţi, fiind acuzaţi că au sechestrat mai multe persoane, la comanda lui Radu Cristian Roşca, pe care le-ar fi torturat în modul descris mai sus. Aceştia ar fi fost deranjaţi de faptul că victima le-a vandut o maşină furată pentru care interlopii au platit 7.000 de euro. 
Cu acea ocazie, anchetatorii au stabilit că la Roşca ar fi ajuns o parte din banii luaţi sub formă de taxe de protectie sau proveniţi de la jocuri electronice din Braşov, care aveau montate dispozitive ce aduceau câştiguri numai proprietarilor, niciodată clienţilor.
 
Pedepse mici sau achitări
 
Mai mulţi membri ai Clanului Sportivilor au fost trimişi în judecată, în septembrie 2006, şi ulterior condamnaţi în primă instanţă. Pedepsele date de magistraţii Tribunalului Bucureşti au fost însă unele mici, în condiţiile acuzaţiilor extrem de grave. Totodată, mai mult de jumătate dintre cei deferiţi instanţei au fost achitaţi. Astfel, Radu Cristian Roşca, liderul grupării, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi şantaj şi complicitate la şantaj, port fără drept de obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăieri. Mircea Nebunul a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, pentru tentativă de omor calificat din 6 ianuarie 2004 în cazul lui Giuseppe Stelian Zamfir.  Acesta mai are de executat aproape doi ani şi jumătate în condiţiile în care până în mai 2011 a stat în arest preventiv doi ani şi două luni.
 
Coco Anghel a fost condamnat la un an de închisoare pentru lovire sau alte violenţe şi complicitate la şantaj, Robert Florin Nica la 11 luni de închisoare pentru şantaj şi complicitate la şantaj, iar Alexandru Dinu un an de închisoare. De asemenea, liderul galeriei echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Gheorghe Mustaţă, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional, violenţă şi şantaj. Mustaţă a fost achitat în schimb pentru săvărşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat şi pentru complicitate la tentativă la omor calificat asupra lui Zamfir Giuseppe Stelian.
 
Pe de altă parte, trebuie spus că membrii Clanului Sportivilor l-au ameninţat chiar pe judecătorul care, în 2006, a decis arestarea lor. Mai exact, magistratul a primit un trandafir roşu, acţiune care, în limbajul lumii interlope, înseamnă condamnarea la moarte.
 
Prezentăm mai jos lista cu cei mai importanţi membri ai Clanului Sportivilor, aşa cum a fost întocmită ea de procurori:
 
Radu Cristian Roşca, Robert Nica, Ion Anghel zis şi Coco Anghel, Gheorghe Mustaţă, Mircea Băluş zis Mircea Nebunul, Alexandru Dinu zis Alin Boxeorul, George Albu zis Pitbull, Tudor Alecu zis Joe, Nicuşor Dumitrescu zis Bibiloi, Florian Dragomir zis Papagalul, Stelian Rafael Palaniţă zis Mutu. 
Printre persoanele care au aderat sau sprijinit Clanul Sportivilor s-au numărat Demirel Popescu, Bogdan Dumitrache zis Crocodilul, Ion Grigore, Daniel Neacşu zis Dan Cioară, Alexandru Belu zis Cereale, Emil Iordanche zis Gabi Cioară, Cornel Schuster zis Robert Grasul, Marius Vonea zis Marius a lui Ştoacă, Corina Alexandrescu, Simona Ciulavu şi Mădălina Cucoş.
 
În galeria foto alăturată pot fi văzuţi trei dintre liderii Clanului Sportivilor. Este vorba despre Radu Cristian Roşca, George Albu şi Robert Nica.
 
Elena Dumitrache 
DIN ACEEASI CATEGORIE...